В Шумен ще отбележат деня на града с множество прояви

1933
В Шумен ще отбележат деня на града с множество прояви

Празничната програма на 11 май започва с открит урок във всички училища и детски градини.

Той ще започне в 9,30 ч. и ще бъде посветен на Деня на Шумен.

Идеята е да се популяризира датата 11 май, когато в Шумен, през далечната 1813-та година, се е състояло първото гражданско честване на светите братя Кирил и Методий, информират от общинския пресцентър.

26 млн. лв. ще получи Шумен по ОП "Региони в растеж"

26 млн. лв. ще получи до 2020 година Община Шумен за реализиране на проекти по ОП "Региони в растеж". Това обяви днес на брифинг зам.-к...

За децата от училищата и детските градини са подготвени 10 000 флаери с текста на химна на града “От тука започва България“ и сто диска със запис на песента, за да могат по време на издигането на флага да запеят заедно химна на Шумен. Освен това, за всяко училище и детска градина общината е осигурила и флаг с герба на града.

В 10.30 часа пред сградата на общината ще се състои церемония по издигане на знамената – българското, европейското и знамето на Шумен. В 11 часа в зала 363 ще започне тържествената сесия на Общинския съвет, на която ще бъдат връчени наградите на Шумен за изкуство и култура.

По същото време стартират и организираните прояви за Деня на Шумен. Пред сградата на общината ще се проведе състезание по стрийт баскетбол, а в зала „Плиска“ ще има състезания по волейбол, баскетбол и хандбал, пише Shum.bg.

На откритата сцена на площад “Освобождение” ще започне фестивалът “Дни на изкуствата”, в който ще се включат детски и ученически формации. За най-малките зрители шуменският театър ще представи детския спектакъл “Тримата братя и златната дюля“, а след това ще започне шоуто “Да поиграем с Теди“.

В парка, между сградата на общината и библиотеката, Регионалната занаятчийска камара организира “Базар на занаятите”. В него ще участват 25 майстори от цялата страна, които ще покажат тънкостите на старите български занаяти. Посетителите също ще имат възможност да се включат в изработката на някои от изделията.

В Шумен имат план за действие при тероризъм

Община Шумен има разработен Общински план за действие при терористична дейност. Това съобщиха от пресцентъра на администрацията след ...

От 15.00 часа отново на откритата сцена на площад „Освобождение“ фестивалът Дни на изкуствата ще продължи с изпълнения на ученически формации от ПМГ „Н. Попович“ и СОУ „С. Доброплодни“.

От общината отправят покана към всички млади хора, които пожелаят да бъдат част от Деня на Шумен, да се включат в празничната програма.

В 18.00 часа отново на площад „Освобождение“ ще започне спектакълът на Държавния куклен театър в Стара Загора „Фолклорна магия“, а от 19.00 ч. – и концертът на групите „The Lefties“ и „Ignore the hate“.

В 18.30 часа пред сградата на Драматично-кукления театър „Васил Друмев" ще се състои официалното откриване на театралния фестивал и ще бъде запален огънят на Друмевите празници. От 19.00 часа в голямата зала ще започне представлението на пловдивския театър “Сестри Палавееви” по едноименния роман на Алек Попов.

Гост за празника на града тази година ще бъде група “Сигнал”. Концертът ще започне в 20 часа пред хотел “Мадара”, който ще завърши с празнична заря.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен