Водата в Шумен вероятно няма да поскъпва през 2014 г.

11391
Водата в Шумен вероятно няма да поскъпва през 2014 г.
Снимка: Thinkstock

„Не сме искали повишаване на цената на водата за 2014 година и засега нямаме такова намерение”. Това каза днес пред журналисти управителят на ВиК-Шумен инж. Светлозар Дамянов.

След като токът не е поскъпнал, няма причина и дружеството да иска по-високи цени от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), информира радио Шумен. Oт месец насам то е на свободния пазар за доставка на електроенергия. Цената за консумирания ток, която ВиК-доставчикът плаща сега, е по-ниска от предишната, съобщи инж. Дамянов.

Приходите на община Шумен вървят добре

50% от планираните 13 милиона 695 хиляди лева или 6 982 511 лв. вече са постъпили в хазната на община Шумен. Информацията обобщи днес И...

Темата за промяната в цените няма да бъде гледана на провеждащото се днес Общо събрание на акционерите на дружеството.

По-рано днес по време на него е бил представен и финансовия отчет за изминалата година, информира Дарик радио. Инж. Дамянов обясни: „Завършихме годината с 360 000 лв. печалба, но понеже загубата от 2012 г. е 480 000 лв., на практика ще се покрие част от загубата от предходни години и евентуално другата разлика би трябвало да се покрие от фонд „Резерви" на дружеството с цел тази година да приключим без загуби".

Относно темата със яз. „Тича" и санитарно-охранителната зона, беше обяснено че такава в момента се проектира. „Въпросът обаче е по-сложен не трябва само проектиране, а и учредяване на (санитарно-охранителни зони)СОЗ, тоест мероприятията, които трябва да се направят във водосборния район на водоема", каза още управителят на ВиК дружеството.

 

Райони от Шумен без вода в днешните следобедни часове

От ВиК-Шумен информират за спиране на водата в днешните следобедни часояве. Заради извършване на профилактика по електрически съоръжен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен