21 пеликана намерени мъртви в "Сребърна"

10832
21 пеликана намерени мъртви в "Сребърна"

Масова смърт на птици в резервата "Сребърна" - 21 мъртви пеликана бяха изнесени днес оттам от специалисти на Агенцията по храните. По думите на директора на местната служба д-р Себахтин Халид причините за смъртта на птиците не могат да бъдат установени на терен, а само в Централната ветеринарно-медицинска лаборатория в София, съобщава БТВ.

Има вероятност пеликаните да са умрели от заболяване, от натравяне, заради пренаселеност на колонията. По данни от резервата „Сребърна” в колонията са регистрирани 65 двойки птици. При проверката във вторник бе установено, че има излюпени млади пеликани.

В Перу откриха пеликан, висок близо два метра

Сензационна находка направиха перуански палеонтолози - в южните части на страната те откриха останки на древна птица, живяла преди ок...

Служителите на резервата и местни хора твърдят, че досега не е имало такъв масов мор на птици. Не е правена проверка в колонията на пеликаните, тъй като по време на гнездовия период птиците не бива да бъдат безпокоени. Ръководителят на Областната дирекция по безопасност на храните в Силистра д-р Себахтин Халид каза, че въведените в началото на тази година мерки против птичи грип няма да се отменят и наблюденията в резервата ще продължат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com