Изтеглиха 10 000 л дизелово гориво след проверка в Силистренско

7103
Изтеглиха 10 000 л дизелово гориво след проверка в Силистренско
Снимка: БГНЕС

За периода 22-25 юни Главна дирекция Контрол на качеството на течните горива, извърши масови проверки на обекти, разпространяващи течни горива на територията на област Силистра, съобщава Дарик нюз.

Проверката обхвана 95% от обектите в района (45 бр.), от които 10 вериги и 35 малки бензиностанции. Проверени са 21 декларации за съответствие, с които на пазара са разпространени 70 млн. л течни горива. Взети са 29 проби от гориво за дизелови двигатели и 17 проби от автомобилен бензин.

Кабинетът купува над 110 хил. литра гориво

Обществена поръчка за доставка на 41 770 литра безнзин и на 70 700 литра дизел за автомобилите си обяви на сайта си Министерският съвет...

Пробите са изпитани в две акредитирани подвижни лаборатории на място, като 11 от тях са изпитани в акредитирана стационарна лаборатория в София, съобщиха от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН).

След извършена експертиза на получените резултати са изготвени 46 експертни заключения, 10 констативни протокола за съответствие на течните горива с изискванията за качество и 17 експертни заключения, както и 11 констативни протокола за съответствие с изискванията за съдържание на биогориво в течно гориво.

Установени са три несъответствия с изискванията за качество на гориво за дизелови двигатели и едно несъответствие с изискванията за съдържание на биогориво в гориво за дизелови двигатели.

В 8,7% от взетите и изпитани проби са установени отклонения от нормите. 20% от проверените обекти са с констатирани документални нарушения. С наложени принудителни административни мерки за временно спиране на разпространението на течни горива са три от обектите. Други четири са със задължителни предписания за забрана на разпространението на течни горива.

Разливът на бензин в Бургас - заради кражба на гориво

Опит за кражба на гориво е причинил аварията с тръбопровода, собственост на компанията "Лукойл Нефтохим" Бургас. Това заяви председат...

След проверка от пазара са изтеглени 10 000 л гориво за дизелови двигатели. Предстои да бъдат съставени 18 акта за установяване на административни нарушения на обща стойност 94 000 лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com