Силистра излезе на война с общината

9670
Силистра излезе на война с общината
Снимка: dariknews.bg

Гражданско неподчинение в Силистра предизвикаха разбитите улици в града. Жителите на града отказаха да плащат данъци на общината, защото край домовете им липсва основна инфраструктура. От години хората пишат жалби и писма, но без резултат.

Вече четвърт век живеещите в 5 кооперации в краен квартал на Силистра са принудени да газят в кал и тиня и да трошат колите си. Откакто са построени, хората сами запълват дупките и чистят снега, тъй като техника никога не е влизала.

Добруджанската кухня блесна в Полковник Ламбриново

От най-малките до най-възрастните жители на село Полковник Ламбриново се включиха в изложбата – конкурс "Пъстра добруджанска тр...

Поредната жалба да бъде асфалтиран районът пред жилищата им отново не дала резултат. „Ние не можем да предложим на общинския съвет да бъде асфалтирана улица за обслужване на жилищните блокове, тъй като де факто там улица няма", коментира пред Нова телевизия началникът на отдел "Благоустрояване" - община Силистра Теодора Петрова.

Така, попаднали в омагьосан кръг - да плащат за нещо, което не могат да ползват, жителите са взели и крайно решение - няма да си плащат данъците. За живеещите в квартала има и още една алтернатива - границата, която е само на крачка от домовете им.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com