Лишена от свобода осъди затвора в Сливен

9574
Лишена от свобода осъди затвора в Сливен
Снимка: БГНЕС

Лишена от свобода осъди администрацията на женския затвор в Сливен заради липса на тоалетна в спалното помещение. За претърпените неимуществени вреди затворничката С.Г. ще получи 3 хил.лева обезщетение, реши Административният съд в Сливен.

С.Г. постъпила в затвора през 2012г. Килиите не били оборудвани със собствени санитарни възли. Лишените от свобода ползвали общи тоалетни и бани. През нощта, когато килиите се заключвали от 20 до 5,30 ч., тя нямала достъп до тоалетна и течаща вода.

Затворник от Добрич съди държавата за лоши условия в килията

В Административния съд в Добрич днес бе даден ход на делото, заведено от Цветан Димов Димитров срещу Главна дирекция „Изпълнение ...

Достъп до тоалетна нямала и през деня, по време на разходката в т.нар. каре на затвора, когато килиите също били заключвани. С.Г. посочила, че тези ограничения са в разрез с изискванията за хуманно отношение към изтърпяващите наказания. За психоемоционалния си дискомфорт, за неудобството, срама и унизеното човешко достойнство първоначално тя поискала от затворническата администрация и от правосъдното министерство солидарно да й платят 15 хил.лева обезщетение. Искът към министерството съдът отхвърлил като неоснователен, съобщава Труд.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.

 

 

Обновен учебен център отваря врати в плевенския затвор

На 8 май 2015 г. официално беше открит обновеният Учебен център за първоначална подготовка, преподготовка и повишаване квалификацията н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com