В Сливен откриха Националния фестивал на детската книга

465
В Сливен откриха Националния фестивал на детската книга
Снимка: АБК

18-тото издание на Националния фестивал на детската книга, който се провежда от 9 до 11 май в Сливен беше открит от кмета Стефан Радев.

"Щастлив съм, че за 18-ти път се провежда този светъл и приказен празник, в който много автори, илюстратори и издатели ще запознаят малките си читатели с най-добрите постижения в детската книга. Надявам се, че проявите, включени във фестивалната програма, ще Ви донесат много положителни емоции и ще Ви заредят с много вяра и оптимизъм за това, че детската книга ще продължи да бъде неизменен спътник в духовния живот на децата", каза Радев.

В Сливен изграждат система за капково напояване на зелените площи

Система за капково напояване на зелените площи се изгражда в центъра на Сливен, съобщи пред Радио „Фокус”-Сливен кметът Сте...

Той благодари на инициаторите и на всички, допринесли това събитие да се превърне в културен форум с национален и международен престиж, както и обичан, и очакван празник от децата на България.

Официалното откриване на Националния фестивал на детската книга се състоя в Драматичен театър "Стефан Киров", информира "Дарик нюз".

Събитието започна с концерт - спектакъл с участието на Иван Стоянов от „Детска Евровизия-2015", на младия талант на Сливен Станислав Илиев, познат от конкурса „България търси талант- 2016", на мажоретки от танцова формация „Вълшебни ритми" при ЦДГ „Вълшебство" -Бургас, балерините Десислава Русева и Биляна Николова от акробалет „Тиара" към Военен клуб - Айтос, танцьори от балет „Барби" - Сливен, изпълнители от вокална формация „Морски песъчинки" - Бургас и вокална група „Славейче" - Сливен.

Сред официалните гости на събитието бяха още народните представители Мария Белова и Галя Захариева, областният управител Татяна Петкова, заместник-кметът Пепа Чиликова, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, общински съветници, екипът на Симона Мокрева - "кмет за един ден", представители на Община Сливен, на Областна администрация - Сливен и други институции. Проявата бе уважена от деца и много гости.

БЧК - Сливен обучава персонал за плажове, басейни и аквапаркове

Областният съвет на Български червен кръст – Сливен ще проведе курс “Първа медицинска помощ и кардиопулмонална ресусцитация...

Националният фестивал на детската книга се провежда по инициатива на Регионална библиотека „Сава Доброплодни" - Сливен в партньорство с Министерството на културата, Община Сливен, Областна администрация - Сливен, Асоциация „Българска книга", Държавна агенция за българите в чужбина, най-големите детски издателства. Събитието се провежда под патронажа на министъра на културата Вежди Рашидов и министъра на земеделието и храните Десислава Танева.

Председател на Организационния комитет на фестивала е кметът на община Сливен Стефан Радев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com