В Сливен създават пунктове за приемане на опасни отпадъци от домакинствата

1479
В Сливен създават пунктове за приемане на опасни отпадъци от домакинствата

Mобилни събирателни пунктове за безвъзмездно приемане на опасни отпадъци от домакинствата и последващото им третиране ще бъдат организирани от Община Сливен и „БалБок Инженеринг“ на 21 и 22 март, съобщи зам-кметът Стефан Кондузов.

През първия ден отпадъци ще се приемат от 10:00 до 16:00 часа в пункт в ж.к. "Дружба", паркинга до пазара. На 22.03.2016 г. от 10:00 до 16:00 часа - в ж. к. "Българка", на паркинга до Битака.

Мерките за безопасност на сливенското летище „Бършен” ще бъдат засилени

Мерки за обезопасяване на територията на летище „Бършен” и достъпа до пистата в обекта, е предприела Сливенска община. Там ...

Основните групи опасни отпадъци, образувани в домакинствата са: Живак и живакосъдържащи уреди - живачни термометри и ампули, прекъсвачи, живак (с изключение на луминесцентни лампи); Лакове и бояджийски материали - бои, лакове, разредители и разтворители за боя, терпентин и др; Домакински препарати и химикали - почистващи препарати, белина, дезинфектанти, дезодоранти, киселини, основи, реактиви и др.; Мастила и замърсени опаковки - опаковки, съдържащи опасни вещества; Негодни препарати за растителна защита – пестициди; Фармацевтични продукти - лекарства с изтекъл срок на годност, пише Topnovini.bg.

"Включването на отпадъци с опасни свойства в общия поток битови отпадъци влияе отрицателно върху здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава нормалната експлоатация на депата за отпадъци.

Ако на опаковките има СИМВОЛИ ЗА ОПАСНОСТ след употреба, отделете опаковките, заедно с остатъка от продукта. Предайте ги в мобилния събирателен пункт на „БалБок Инженеринг“ AД на обявени от Община Сливен дати за кампании през пролетния и есенния сезони", призовават еколозите от Община Сливен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com