Започва рехабилитация на пътя от Сливен за Карандила

4642
Започва рехабилитация на пътя от Сливен за Карандила
Снимка: в. "Приятел"

Започва възстановяването на републиканския път от Сливен за Карандила, като пропадането е до 150 метра, информира Topnovini.bg.

На този етап се извършва проектирането. Приблизителната стойност за проекта на Агенция „Пътна инфраструктура” е около 2 млн. лева. Предстои да бъде възложено строителство.

Пътищата в Сливенска област са проходими при зимни условия

Проходими при зимни условия са пътищата в област Сливен, съобщи дежурният в Областно пътно управление, цитиран от "Фокус". Пътната обс...

„Имаме уверението от АПИ и се надявам през 2016 година пътят да е готов”, обяви кметът на Сливен Стефан Радев.

„Общината прави усилия да поддържа в изрядно състояние пътя за Селището и Даулите заради спрения път за Карандила. Въпреки че е най-тежкият за поддържане, е в добро състояние. Получават се сигнали, че минават коли по разрушения участък за Карандила, въпреки, че пътят е сигнализиран”, посочи Радев.

 От обилните дъждове миналата година, през февруари и март, е разрушена конструкцията на пътя Градец – Ичера – Сливен.

Образувани са надлъжни пукнатини с ширина от 5 до 30 см. и пропадане на пътя в участък с дължина 2-2.5 м. в лявата лента. В участъка от останалата асфалтова настилка също има надлъжни и напречни пукнатини с ширина 3 до 5 см. Свлечен е пътният банкет и насипът на пътя от лявата страна.

ТЕЦ-ът в Сливен чака екологична оценка, за да гори битови отпадъци

Чака се становище на РИОСВ за възможността да се изгарят битови отпадъци в ТЕЦ - Сливен, информира Радио Бургас. Чака се становище на ...

 За свлачището е уведомена Агенция „Пътна инфраструктура”. Разрушеният участък веднага е сигнализиран с необходимите знаци, сигнална лента и земна маса. От 27.03.2015 г. е забранено движението на всички МПС. Движението се извършва по обходни маршрути през м. Селището и м. Даулите.

 След проведена процедура по ЗОП, през м. юли на 2015 г. са извършени инженерно-геоложки проучвания от „Геотехника – АБС” ООД, с който АПИ има сключен договор. Първият междинен етап от Техническия проект - варианти решения, е завършен и е приет от ЕТИС към АПИ. Предстои разработването и приемането на приетото вариантно решение.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com