Покупка на собствен дом с поглед към бъдещето

8821
Покупка на собствен дом с поглед към бъдещето
Снимка: iStock

Независимо дали е семеен, или не, всеки млад човек се нуждае от самостоятелно жилище. Благоприятната икономическа ситуация подтиква все повече хора да се замислят за собствен дом, но остава въпросът как да финансират тази сериозна покупка. Дори и да не разполагат с необходимите средства (или да имат само част от тях), най-разумният начин да сбъднат това желание е като изтеглят жилищен кредит.

В епохата на ниски лихви, покупката на собствен дом с ипотечен кредит изглежда напълно логична и оправдана. Желаещите да изтеглят подобен заем могат да се възползват от все по-добри условия, а банките предлагат разнообразни атрактивни оферти.

Средната лихва по жилищен кредит в левове спадна под 3% през януари 2020 г., а при тези в евро е 3.65%, показват последните данни на БНБ. Годишният процент на разходите също намалява, варирайки между 3% и 4%, в зависимост дали е заемът е в левове, или в евро.

Всичко това говори, че сега е най-подходящото време за жилищен кредит. Сегашните условия са благоприятни, но не бива да забравяме, че кредитът се изплаща за дълъг период от време, през който могат да настъпят различни непредвидени събития. Бихте могли да правите финансови планове за бъдещето си по-лесно, ако жилищният ви кредит е с фиксирана лихва за времето, докато го изплащате.

Именно такъв е новият "Супер жилищен кредит" на Пощенска банка – първият жилищен кредит в България с фиксирана лихва за срок до 30 години. Той е в размер до 250 000 евро и може да се използва за покупка, ремонт, строителство или довършителни дейности по жилище, както и за рефинансиране на съществуващ жилищен кредит.

В полза на клиентите

Този кредит с фиксиран лихвен процент до 30 години е уникален финансов продукт за българския пазар. Създаването му е продиктувано от очакванията на клиентите, които търсят по-голяма сигурност при обвързването с жилищен кредит и предпочитат да имат гарантирана месечна вноска.

Като утвърдено име в България и един от лидерите на пазара в жилищното кредитиране, банката се вслушва в техните нужди и потребности и им предоставя иновативния продукт.

Досега у нас не са предлагани жилищни кредити с фиксирана лихва за целия срок, а Пощенска банка е първата, която въвежда такъв. Обикновено банките дават възможност за фиксирана лихва за 3 или 5 или максимум 10 години. При новия жилищен кредит на Пощенска банка клиентите могат да избират срок на кредита с фиксиран лихвен процент за 10, 15, 20, 25 или дори 30 години. Ако кандидатствате за кредита до 31.03.2020 г., може да се възползвате от промоционални ценови условия

Макар да са нещо ново за България, този тип кредити с фиксирана лихва до 30 години са обичайни за водещи банки в развитите държави от Западна Европа, Великобритания и САЩ. С модерния си "Супер жилищен кредит" Пощенска банка се нарежда до най-големите световни банки.

Сигурност за бъдещето

"Супер жилищният кредит" с фиксирана лихва ви дава сигурност в дългосрочен план. Няма защо да се притеснявате от бъдещи икономически кризи и спадове, тъй като те няма да ви засегнат, като повишат лихвата по заема ви, което би затруднило семейния ви бюджет.

Благодарение на фиксираната лихва, ще имате гарантирана месечна вноска за целия срок на кредита. Получавате спокойствие и увереност, тъй като лесно можете да планирате разходите си за години напред. Това е единственият жилищен кредит на нашия пазар, който гарантира предвидимост чак до 2050 г.

Чрез "Супер жилищния кредит" на Пощенска банка ще знаете точния размер на вноската ви от първия до последния ден от срока на кредита. Благодарение на гарантираната вноска, този продукт може да донесе и финансово предимство спрямо покачващите се цени на имотите и на наемите, докато месечните разходи по жилищния кредит ще останат на първоначалните си нива.

Благодарение на този модерен финансов продукт получавате яснота и дългосрочен хоризонт да реализирате плановете си за собствен дом или инвестиция в имот.

Новият кредит с фиксиран лихвен процент за целия срок се предлага в офисите на Пощенска банка, както и в нейната специализирана мрежа от близо 30 центъра за жилищно кредитиране в цялата страна. В тях клиентите могат да получат информация и професионални съвети за ипотечните продукти и процеса на кандидатстване. Експертите на банката ще консултират потребителите за подходящия за тях жилищен кредит, за размера на финансиране, очакваните стъпки и др.

Допълнителна информация за жилищните продукти на Пощенска банка можете да научите на сайта на банката, в специализираните центрове и офисите на банката, чрез консултация с мобилен банков експерт или по телефон на кратък номер *7224.

Покупката на жилище е едно от най-важните финансови решения в живота ни. То е инвестиция в бъдещето, за чиято реализация ни е нужен надежден партньор. Изборът на правилния жилищен кредит ни гарантира спокойствие и сигурност. Той ни дава възможност да се наслаждаваме на собствения си дом и да гледаме уверено към бъдещето.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

ПОК „Доверие” увеличава пенсиите на своите клиенти за трета поредна година

Евтим Милошев: Бизнесът в туристическия сектор е водещ и ние трябва да го подпомагаме по всякакъв начин

Рокади в АЕЦ "Козлодуй" и "Мини Марица -изток"

България е в челната тройка на ЕС по спад на промишленото производство

Превозвачите: Над милиард са директните загуби за българската икономика от неприемането ни в Шенген

Инфлацията в България се забави до близо 3-годишно дъно

Държавата обяви колко търси от "Лукойл" за свръхпечалба през март

Ще се навакса ли изоставането в събираемостта на бюджета? Говори бивш социален министър

Гърция купува фотоволтаични паркове в България

Николов: Заради корупцията в енергетиката плащаме милиарди през сметките си за ток, парно и вода

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика