Кметът на Смолян: Няма да вдигам данъци, доходите на хората не са се повишили

3228
Кметът на Смолян: Няма да вдигам данъци, доходите на хората не са се повишили
Снимка: Анита Чолакова

Не смятам да вдигаме данъците, защото доходите на хората не са се повишили, но ще очаквам от съгражданите си повече съпричастност и дисциплина, заяви новоизбраният за трети мандат кмет на Смолян Николай Мелемов пред журналисти.

Днес се състоя първата му пресконференция от началото на предизборната кампания. В нея участваха д-р Даниела Дариткова, която е председател на ПГ на ГЕРБ в парламента и общински ръководител на структурата в Смолян, както и водачът на листата за общински съветници Марин Захариев.

„Няма да променя своята политика, въпреки че новият общински съвет е пъстър. На първата сесия всеки се кълне, че ще работи в интерес на града, в интерес на гражданите. Не съм готов да правя някакви изключителни разговори и мерки. Разчитам на това, че ще предлагам решения, които ще са в интерес на града и гражданите, за да може и вие журналистите, да сте коректив. Когато решението е безспорно, не виждам кога и кой ще го отхвърли. Ще предлагам решения очевидно в интерес на хората. Градът ни не е голям, обратната връзка и обществената реакция много бързо стигат до нас, подчерта Мелемов.    

Д-р Дариткова съобщи, че ГЕРБ има кметове на пет общини в Смолянска област, 55 съветника и 19 кметове на кметства.

Тя изрази задоволството си от постигнатите резултати и благодари на всички избиратели за подкрепата. „Това за нас е наистина  е важно, защото така оценяваме дали политиките ни са правилни, дали са в интерес на хората и дали те правят живота им по-добър. Смятаме, че оценката на една политика се дава на избори, в случая местни. Местната власт е най-близо до хората и дава възможност да се чува техния глас и да се реагира на техните потребности. В Смолянска област запазихме своето присъствие като спечелихме пет общини. В предишните избори пак имахме пет общини. Промяната е, че загубихме Девин, спечелихме Чепеларе в оспорвана битка“, посочи тя.

По думите й позицията на ГЕРБ в Смолянска област е затвърдена и това задължава управляващите да работят още по-упорито.

Кметът Мелемов изтъкна, че кампанията е минала точно както е била планирана - без помпозност, близо до хората.

„Бяхме се абстрахирали доколкото е възможно от черния пиар на нашите опоненти, гледахме да е насочена към нашите съграждани. Посоката е правилна, но има още много работа за вършене. Анализът показва, че в града печелим почти във всички секции. В селата имаме секции, където търпим загуба. Според нас заради обективните обстоятелства в селата е свършена по-малко работа. Има много неща, които трябва да оптимизираме - работата на администрацията, темповете на работа също“, каза Мелемов.

По думите му ръководството на ГЕРБ в Смолян вече е направило обективна оценка и ще предприеме мерки да се ускорят темповете на работата в цялата общинска администрация.

Кучешки приют ще строят в Смолян

Поръчка за строителство на кучешки приют обяви община Смолян. Съществуващата сграда „ветеринарна лечебница за безстопанствени куч...

Той подчерта, че дадените в предизборната кампания обещания са реални.

Никога не сме си позволявали да обещаваме нещо, което не може да се случи. Беше кампания, която мина за нас сравнително леко, защото не се натоварвахме с неизпълними обещания, които да ни бъдат припомнени. Програмата, която сме представили пред хората, е изпълнима и нейното изпълнение предстои в този мандат. Продължаваме с отворена врата на кабинета, близо до хората. Това е и гаранция, че няма да разочароваме нашите избиратели и съграждани“, заяви Николай Мелемов.

Водачът на листата Марин Захариев благодари на д-р Дариткова, на Мелемов и на общинското ръководство за смелостта да включат много нови лица в листата.

„Аз вярвам, че една съвременна партия трябва да е винаги отворена. Не е нормално да имаме десетки години едни и същи кандидати“, каза той. 

Изводът му е, че хората стават все по-взискателни. „Те не искат да има само плочка, те искат да знаят отговаря ли тя на изискванията“, допълни той и подчерта, че общинската администрация трябва да отговаря на очакванията на избирателите. Той разчита и на активно гражданско участие в следващия мандат за всяко нещо - не само дали трябва да се направи, а как. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СМОЛЯН:

Абитуриенти изненадаха учителка с хиляди бележки по колата (СНИМКИ)

Окончателно: Мелемов е законно избраният кмет на Смолян

Мишена на руснаците: Оръжейният търговец Емилиян Гебрев ще строи ваканционно селище

Страх в смолянски села: Мечка тормози хората от години

Министър Цеков: Не съм доволен от АПИ, в Смолянско има 9 напълно зарязани проекта

100 муфлона, умрели от глад, 15 000 заразени фиданки и уволнен директор  

Съветници от опозицията в Смолян не бяха допуснати в ремонтиращия се планетариум

Кметът на Смолян спечели дело срещу КЕВР за поскъпналата вода

Чрез фирма на Тодор Батков в Смолян докараха стадо алпийски козирози от Бавария (СНИМКИ)

Ниски заплати: Съдилищата в Смолянско останаха без съдебни заседатели

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян