X
 
 

Областният управител на Смолян: Патриотизмът не е отживелица

537 0
photo of Областният управител на Смолян: Патриотизмът не е отживелица
Снимка: Анита Чолакова
„Усмивките по лицата на тези деца в народни носии доставят голяма радост и на нас. Те показват и аз съм особено щастлив от това, че патриотизмът не е отживелица, а трябва да бъде насърчаван и подкрепян. Надявам се, че ние даваме нашия скромен принос за това, каза областният управител на Смолян при награждаването на участниците в конкурса „Аз раста патриот". 

Той се провежда трета поредна година и се радва на много фенове.

Славов заяви, че ще продължи да подкрепя конкурса по идея на Петя Гайдарова – журналист от в-к „Марица“, и пожела все повече деца да се включват в него, защото те са нашето богатство и в техните ръце е съдбата на нашия регион, на нашата държава.

Дядо Коледа пристигна с екоавтомобил в Смолян

С екоавтомобил пристигна Дядо Коледа снощи в Смолян. Добрият старец дойде на центъра с много чували – по един за всяка детска гра...

„От това, което виждаме, можем да бъдем спокойни, че нашата родина ще остане в добри ръце“, каза управителят. В третото издание се състезаваха 157 деца с народни носии, запечатани в 112 снимки, и 8 детска разказа на тема „Видях доброто“.       

Нелеката задача да излъчи победителите имаше жури с председател зам.-областният управител Адриан Петров и членове: Таня  Марева – директор  Регионалния исторически музей ,,Стою Шишков“; Зоя Начева – началник на отдел ,,Държавен архив“; Светозар Казанджиев – писател, председател на КДК, член на Съюза на българските писатели; Сашо Сарандлиев – фотограф; Стоянка Люнчева – НПО; Виктория Веселинова – ученичка от 10 клас в Професионална гимназия за Приложни изкуства.

Славов изказа специални благодарности на Гайдарова и на управителя на „Михалково“ АД Димитър Дългъчев – основен спомоществовател на конкурса. Той осигурява подаръци на участниците и запечатва прекрасните снимки във фирмения си календар. Благодари също на кмета на Смолян Николай Мелемов за подкрепата, на всички участници и техните близки за изпратените фотоси и разкази и за това, че са посланици на патриотизма, на българщината.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално