Обвиниха управител на хотел за кражба от чужденци в Пампорово

4678
Обвиниха управител на хотел за кражба от чужденци в Пампорово
Снимка: Thinkstock

Окръжната прокуратура в Смолян повдигна обвинение на управител на дружество, стопанисващо хотелски комплекс в Пампорово, за присвояване на имущество. Случаят стана известен като аферата „Форест Нук".

Още през 2012 година собственици на апартаменти в комплекса се оплакаха, че им е изчезнало обзавеждането. Според жалбите на англичани и ирландци, са задигнати електрически уреди, мебели и обзавеждане за баня.

Бившият шеф на НАП каза, че не е бил заплашван от Гриша Ганчев, отказа да е страна по делото

Бившият директор на Националната агенция за приходите (НАП) Красимир Стефанов отказа да бъде конституиран като страна по делото срещу б...

Управителят на „Форест Нук мениджмънт" Недялко Кацаров бе привлечен като обвиняем вчера от следовател на Националната следствена служба в София по указание на смолянската прокуратура. Повдигнатото обвинение е за обсебване в особено големи размери. Случаят се квалифицира като особено тежко престъпление, тъй като касае неправомерното нарушаване правото на собственост на повече от 20 граждани на Великобритания и Северна Ирландия, закупили недвижими имоти в комплекс „Форест Нук 3" в Пампорово, ж.к. „Райковски" ливади през 2007 и 2008 г.

Кацаров е привлечен като обвиняем за обсебване на движимо имущество от жилищата на чужденците още в средата на януари тази година. Той е осъществявал управлението и поддръжката на имотите по сключени договори между българското дружество с английски и ирландски собственици на апартаменти.

След нова преценка на доказателствата окръжната прокуратура е прецизирала обвинението си срещу Недялко Кацаров и на 24 август той е привлечен като обвиняем за по-тежко престъпление. Липсващите телевизори, хладилници, дивани, бойлери и душ кабини са на стойност над 80 000 лева.

По досъдебното производство са извършени множество процесуално-следствени действия и събрани доказателства в 112 тома. Направени са огледи и са иззети документи. От прокуратурата в Смолян са изпратили молба до съдебните власти в Обединеното кралство да бъдат издирени и разпитани като свидетели 40 британски и ирландски граждани, закупили апартаменти в Пампорово. Международната поръчка е изпълнена в рамките на една година.

Делото срещу Янева заради аферата "Червеи" започва на 29 септември

Делото срещу бившия председател на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева, заради така наречената афера "Червеи", започва на 29 се...

По делото е изготвена комплексна икономическо - техническа и оценителна експертиза за размера на вредата на всяко от пострадалите лица и механизма на увреждането. Направена е банково-счетоводна експертиза, тъй като голяма част от паричните средства са заплатени по банков път.

Недялко Кацаров е с взета мярка за неотклонение „парична гаранция" от 2500 лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян