Възложиха строителство на горски път за 15,7 млн. лева

5299
Възложиха строителство на горски път за 15,7 млн. лева
Снимка: Pexels

15,7 млн. лв. без ДДС (или близо 19 млн. лв. с ДДС) ще струва ремонтът на горски автомобилен път между Мугла и Тешел. Участъкът е с дължина малко над 16 км, попада в територията на три горски стопанства и по него има 10 моста.

Изпълнител на обекта е консорциум „ГП“ ДЗЗД, състоящ се от четири фирми. Справка в регистъра Дакси сочи, че с най-голям дял в него е фирма „ИСА 2000“ на Юлиян Инджов – 50%. „Копекс и Ко“ ЕООД и „БГ Ленд Ко“ ООД са с по 16,67%, а „Тийм Инженеринг“ ЕООД – с 16,6%.

Срокът за изпълнение на проекта „Основен ремонт на горски автомобилен път Тешел-Мугла, попадащ в територията на ДГС – Смолян, ДГС – Триград и ДГС – Извора“ е 12 месеца.   

С днешна дата (8.10.2021 г.) има решение на Държавното горско стопанство в Смолян и за избор на строителен надзор за обекта. Дейността ще се изпълнява от обединение „Път-Бул-Строй“ за сумата от 374 755 лв. без ДДС.

С двете обединения Южноцентралното държавно предприятие (ЮЦДП) има сключени рамкови споразумения от 2017 година за ремонт на горски пътища на негова територия. Специално за строителството сумата е 60 млн. лв. В периода между април и октомври от Горското стопанство в Смолян са поканили двата консорциума да допълнят офертите си. Предложението на ДЗЗД „ГП“ е одобрено на 23-ти април.

Днес, с одобрението на строителния надзор, процедурата е финализирана. 

Обединение „Път-Бул-Строй“ е получило и ангажимент да изготви доклад за оценка на съответствието на инвестиционния проект за сумата от 1920 лв. А строителният консорциум, чиято оферта е приета на 23-ти април, ще упражнява авторски надзор срещу 7 873 лв.   

Проектът е обезпечен със средства на Южноцентралното държавно предприятие, под чиято шапка е ДГС – Смолян.

Предвидените дейности са най-общо: трасиране, почистване на сервитута на пътя от храсти и пъни, изкопи, зауствания, насипи от скален материал, отводнения, изграждане на тръбни водостоци, разваляне на десет моста и изграждане на нови (сводови), полагане на бетон, засипване с асфалтов грунд и топла битумна замазка, ремонт и повдигане на съществуващи подпорни стени, полагане на габиони и др.

От подписаната в края на септември и началото на октомври документация на ДГС – Смолян, става ясно, че е сменен директорът му инж. Станко Делиянчев. Сега на този пост е инж. Васил Палагачев.

Попитан за причините, поради които вече не е директор, Делиянчев каза, че така са преценили в ЮЦДП. Той допълни, че заповедта му от 20-ти септември е за преназначение като експерт контрольор, а Палагачев досега е бил старши лесничей.

Промяна се оказа, че има и в ръководството на ДГС – Славейно. На мястото на инж. Кръстю Узунов е назначен инж. Тодор Узунов.

Безуспешен се оказа опитът ни да се свържем по телефона с инж. Здравко Бакалов – директор на Южноцентралното държавно предприятие в Смолян, за повече пояснения относно пътя Тешел – Мугла и новите назначения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СМОЛЯН:

Партиите в Смолян не се разбраха: Ръководителите на РИК са назначени служебно

Глобиха мъж за хиляди левове: Продавал фалшиви сертификати по време на пандемията

Абитуриенти с носии поканиха любимите си учители на бал в Смолян (СНИМКИ)

Абитуриенти изненадаха учителка с хиляди бележки по колата (СНИМКИ)

Окончателно: Мелемов е законно избраният кмет на Смолян

Мишена на руснаците: Оръжейният търговец Емилиян Гебрев ще строи ваканционно селище

Страх в смолянски села: Мечка тормози хората от години

Министър Цеков: Не съм доволен от АПИ, в Смолянско има 9 напълно зарязани проекта

100 муфлона, умрели от глад, 15 000 заразени фиданки и уволнен директор  

Съветници от опозицията в Смолян не бяха допуснати в ремонтиращия се планетариум

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян