“Изплети топлина” завърши успешно в Стара Загора

628
“Изплети топлина” завърши успешно в Стара Загора
Снимка: iStock/Guliver
В седмото издание на кампанията „Изплети топлина“ в Стара Загора изплетоха шапки, шалове и ръкавици за нуждаещи се, които нямат дом. Тя се организира от фондация „Има начин“, която осигурява преждата за изработка на плетива за зимните месеци за хора без дом в цялата страна.

Тази година в изплитането на изделията се включиха ученици от гимназията с преподаване на чужди езици “Ромен Ролан”, старозагорското дружество “Диабет”, пенсионерския клуб в село Ракитница и много други доброволци.

След като една част от изработените плетива се заделиха за Центъра за временно настаняване и Кризисния център за жени и деца, жертви на насилие в Стара Загора, днес изплетените шапки, шалове и ръкавици бяха изпратени в София, където фондация “Има начин” ще ги разпредели за нуждаещи се в цялата страна.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители