Кметът на Враца: Да направим фонд, който да финансира закупуването на хибридни автомобили

1056
Кметът на Враца: Да направим фонд, който да финансира закупуването на хибридни автомобили
Снимка: Блог на Калин Каменов
Гражданите нямат вина, че карат стари автомобили, заяви кметът на Враца Калин Каменов. Според него има алтернативен начин да се ограничи закупуването на стари западни автомобили, които замърсяват околната среда. Във Враца има 5-6 човека, които притежават автомобили хибриди. Законовите рестрикции за замърсяването съществуват, но заедно с тях хората трябва да имат право на избор каква кола да си закупят. „Ако има Фонд за финансиране при закупуване на хибрид и за желаещите да карат  електромобили, ситуацията би била различна”, допълни Каменов и заяви, че ще даде предложение за създаването на такъв фонд на предстоящото заседание на Националното сдружение на общините в България.

.

Германските хибриди станаха жертва на новите правила

Въвеждането на нов стандарт за измерване на вредните емисии (WLTP), който да даде по-реално представа за разхода на гориво и нивата на ...

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители