Пловдив втори след София по IT центровете в страната

755
Пловдив втори след София по IT центровете в страната
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев
Пловдив вече е категорично на втора позиция след София в България що се отнася до IT индустрията. Това обяви кметът на града Иван Тотев при представянето на нова компания от сектора, навлизаща в града. 

"В община Пловдив работим усилено през последните години за развитието на ИТ сектора в града. Радвам се, че все повече малки и средни компании стартират дейността си в Пловдив, което ни помага да задържаме вече подготвените кадри и да привличаме нови ИТ специалисти", категоричен бе кметът. Той припомни, че само през последните пет години, Пловдив е привлякъл около 80 компании с общо над 6000 заети в IT и аутсорсинг сектора. Градът е на втора позиция по привлечени инвестиции, като отстъпва само на столицата.

Площад "Централен" в Пловдив готов до края на 2019-а година, отварят подлеза на "Гладстон" през март

С 33 гласа "За", 6 "против" и 1 "въздържал се" общинските съветници решиха окончателно каква ще бъде настилката на площад "Централен" в...

Новата компания с име "Подикс", която стъпва в града под тепетата, има за цел да осигури на клиентите си най-доброто обслужване в сектора. Фирмата усилено търси старши специалисти по frontend, java, php и dotnet.

"Стремим се в рамките на първите 2 години да оформим екип от около 80 човека, като целта ни е към края на втората година да започнем и собствена обучителна програма, с която да дадем възможност на току-щозавършили специалисти да бъдат обучени от нас и съответно да се реализират в IT индустрията", заяви при представянето съучредителят на компанията Павел Симов. Той утопълни, че финансовите и социални условия в Пловдив ще са аналогични като тези в София, като уточни, че в столицата нетните заплати за тези позиции варират между 3000 и 4000 лева. 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители