Руши се красива сграда в сърцето на Бургас

1893
Руши се красива сграда в сърцето на Бургас
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
Сигурно се питате, къде се намира постройката с красиви орнаменти, но с рушаща се фасада. Няма човек или гост на града, който да не е минавал покрай нея. Но вдигнали ли сте очи да я видите?

Ето част от нейната история. Старата къща се намира точно срещу сградата на община Бургас, в началото на улица „Алеко Богориди“, по-точно номер осем, на крачка от една от емблемите на града - „Часовника“.

Солени глоби за собственици на рушащи се сгради паметници на културата

Драстични глоби за собственици, които оставят сгради, паметници на културата, да се рушат. Това предвиждат дълго чаканите промени в Зак...

Наематели от първия етаж на сградата разказват, че собствениците са няколко души и всички живеят в Израел. Там изпращат наема за помещенията, в които се намират магазините им, на първия етаж. Бургазлии си спомнят и друго. В старата къща преди години се намираше кукленият театът. Много поколения деца са посещавали представленията и още си спомнят актьорите и техните приказни герои. Сградата е била и казино, което личи от надписите, който все още не са демонтирани.

Но всичко това е минало и красивата някога сграда, сега е опасно място, с отворени прозорци и рушаща се мазилка. Има ли община Бургас  дял от имота, кой трябва да се погрижи за него и до кога ще бъде в този нелицеприятен вид? Actualno.com отправи въпросите към Дирекция „Строителство“ за повече информация по темата и чака отговор.

Ако знаете подробности за някога красивата къща, за нейната история или за спорове около нея – пишете ни, за да ги разкажем. Това е един от начините да върнем блясъка на сградата и да го добавим към красотата на Бургас.

Паметник на културата в Благоевград се руши

Сграда – паметник на културата в Благоевград се руши и застрашава живота и здравето на преминаващите през нея. Бившият тютюнев ск...

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители