В Плевен ще правят втора пожарна служба

1950
В Плевен ще правят втора пожарна служба
Снимка: БГНЕС
Предложение в Плевен да бъде обособена втора районна противопожарна служба ще обсъжда на сесията си в четвъртък, 31 януари, местният парламент. То предвижда новата пожарна служба да е в западната част на града, съобщиха от Общинския съвет.

Огнеборците са мотивирали идеята си за нова пожарна с това, че западната част на Плевен има доста рискови обекти – девет училища, бензиностанции, хипермаркети, бази на предприятия и др. Изграждат се и нови обекти с повишен риск. Освен това базираните там екипи на РСПБЗН ще могат по-бързо да се предвижват до Долни Дъбник, международния път Е83 (София - Русе) и разположените в тази част населени места от общината.

Сградата на РСПБЗН е почти в центъра на града – на ул. „Кирил и Методий“. При кризисни ситуации в западната част на Плевен на пожарните коли им трябват поне 5-6 минути, за да стигнат, а при натоварено движение това време се увеличава до 10 минути, които могат да се окажат решаващи за спасяването на човешки животи.   

За база на новата пожарна могат да се използват складове в имот на МВР в района на Старата гара, предлага Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.  

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители