1 065 души във Варна получават храна от обществени трапезарии

9655
1 065 души във Варна получават храна от обществени трапезарии
Снимка: БГНЕС

1 065 души във Варна ползват услугата „обществена трапезария”, отчитат от социалната дирекция в общината.

Финансирането на обществените трапезарии се осъществява чрез социалната програма на община Варна. Осигурените средства за порция храна са средно 1,70 лв., като през 2013г. общо заделените средства в местната хазна са били 423 022 лв. Предвид ниските доходи на гражданите обаче, потребностите от социалната услуга постоянно нарастват.

Увеличение на тока във Варненско с 7 между 9 процента

Между 7 и 9 процента ще е увеличението на тока във Варненско, съобщи Петел. Между 7 и 9 процента ще е исканото увлечение на цената за ...

Община Варна финансира реализиране на дейността на две обществени трапезарии – към Домашен социален патронаж – с капацитет 515 места и към Фондация „Вяра, Надежда, Любов” – с капацитет 550 места. От общия брой 1065 места 30 са осигурени за потребителите на Приюта за временно настаняване на бездомни и социално слаби лица на ул. „Петко Стайнов” № 7, а 40 места са осигурени за нуждаещи се лица, които получават порция топъл обяд от храм „Св. Архангел Михаил” на ул. „27 юли”. 

Подборът на лицата, които са включени в списъците на обществена трапезария, се осъществява от комисии в районните администрации. Важен критерий е постоянният адрес на лицата, което е изискване с цел да се избегне ползването на услугата от едно и също лице на няколко места. Изключение прави приютът за временно настаняване на бездомни и социално слаби, откъдето заявката се подава от определено за това лице и постоянният адрес не е водещ.

Гражданите, желаещи да ползват обществените трапезарии, подават заявление и документи, доказващи здравословното и социалното им състояние, в съответната районна администрация. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com