110 сигнала в "Софийска вода" След проливния дъжд

15092
110 сигнала в "Софийска вода" След проливния дъжд
Снимка: БГНЕС

110 сигнала са получени в телефонния център на "Софийска вода" АД след проливния дъжд на 29 май над София, съобщиха от дружеството.

Най-засегнати са били районите Княжево, Лозенец, Хладилника и Красна поляна.

Екипите на "Софийска вода" АД, в тясна координация и сътрудничество със Столична община, са положили максимални усилия, за да реагират своевременно на сигналите.

С приоритет са обслужени сигнали от обществени сгради като болници, училища и детски градини. Оказана е помощ и на обекти, които са от обществено значение, въпреки че при някои от тях нямат канализация, поддържана от "Софийска вода". Такива са подлезите в столицата, Околовръстното шосе, както и дъждовни оттоци, задържали листа или земни маси.

Служители на компанията са работили до 1 часа тази сутрин, до приключване на всички регистрирани сигнали.

От "Софийска вода" увериха, че дежурни екипи ще има на разположение и през тази нощ. От ВиК дружеството поясниха, че всяка дъждоприемна шахта има утаителна част, която събира едри предмети и пръст, които не би трябвало да стигат до канала.

Почистването на вертикалните и утаителните части се извършва от фирмите по чистота, по възлагане от районните общини. "Софийска вода" почиства хоризонталните участъци, които свързват дъждоприемната шахта с канала. При създалата се валежна обстановка, проводимостта на шахтите се влошава от листа и клони, понякога от предмети като празни бутилки и други неправилно изхвърлени отпадъци, които попадат върху решетките и ограничават притока на вода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com