111- я Празник на розата в Казанлък започва с конкурс-спектакъл за избор на „Царица Роза 2014”

48362
111- я Празник на розата в Казанлък започва с конкурс-спектакъл за избор на „Царица Роза 2014”
Снимка: www.balkany.hit.bg

Проявите от програмата на 111- я Празник на розата ще бъдат открити с конкурс-спектакъл за избор на "Царица Роза 2014" , съобщи Сребра Касева–началник отдел „Култура” в Община Казанлък пред Радио "Фокус".

Тази година за короната на царицата  ще се състезават 20 абитуриентки от казанлъшки училища. В три кръга, в които претендентките ще се явят облечени съответно в национално, спортно – елегантно и официално облекло, ще бъдат оценявани освен физическите им качества и интелектуалният им потенциал. 

Скандалната конюшня в Пловдив вече е премахната

Полицаи от ІІІ РУП в Пловдив отцепиха района около злополучната незаконна конюшня, чието събаряне предизвика напрежение преди дни в П...

След като журито оповести решението си, Царица Роза 2013 и кметът на община Казанлък Галина Стоянова ще сложат короната на новоизбраната Царица. Една от големите награди за Царица Роза 2014, освен материалните, е посещение в Япония.

"Момичетата възприемат това, което им предстои като едно невероятно преживяване, добронамерени са една към друга, между тях няма конфликти, работят като един екип в процеса на подготовката, на репетициите и мероприятията предшестващи спектакъла на 9 май", каза Сребра Касева.

Очаква се тази награда да бъде обявена от японския посланик в България, който е потвърдил присъствието си на 9 май в Казанлък. Подобни награди ще получат и двете подгласнички на царицата, като едната ще присъства на Празника на жасмина в Грас, Франция, а другата ще бъде включена в състава на официалната делегация на Община Казанлък, която ще присъства на празника на побратимения на Казанлък град Верия , Гърция. Водещ на спектакъла на за избор на Царица Роза 2014 ще бъде актьорът Калин Сърменов. В него ще вземат участие Богомил с Ана – Мария и Теодора, ФА „Арсенал” и КСТ „ Киара – Н”. Спектакълът, както и всички прояви от програмата на Фестивал на розата 2014 ще бъдат реализирани със средства от спонсори, уточни Сребра Касева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com