200 европейски кметове на среща за енергийно устойчивите общности

5138
200 европейски кметове на среща за енергийно устойчивите общности

В Брюксел ще се проведе среща на повече от 200 кметове от европейски градове в изпълнение на подписания от тях Конвент за развитие на енергийно устойчиви общности. От българска страна Конвентът се подкрепя от градовете Петрич, Банско, Разлог, Варна, Бургас, Малко Търново, Несебър, Балчик, Девня, Шабла и други.

Представители на Генерална дирекция "Енергетика“, Изпълнителната агенция за конкурентоспособност и иновации (EACI) и Конвента на кметовете ще посрещнат кметове от различни градове в цяла Европа. По време на специална церемония около 200 града ще връчат на Европейския съюз своите планове за действие за постигане на устойчиво енергийно развитие (SEAPs) като част от ангажимента си към Конвента.

"Градовете са от ключово значение за постигането на енергийните и климатични цели на стратегията за развитие „Европа 2020“. Освен модерна политика и законови рамки, както и подходящи финансови схеми, преходът на Европа към устойчиво енергийно развитие изисква и сериозен  ангажимент от страна на местните и регионални участници. Разработването на стратегии за устойчиво енергийно развитие  на местно и регионално ниво и успешната им реализация са от решаващо значение за постигането на амбициозните  енергийни и климатични цели на ЕС.

Плевнелиев в Брюксел: Евро лидерите да не решават вътрешни въпроси с удобното извинение България

Служебното правителство с експертния си потенциал и позиции се ползва с доверието на европейските институции, заяви президентът Росен П...

Събитието предоставя уникална възможност да научим повече за иновативните решения и най-добрите практики на обществените органи, които могат ефективно да работят за осъществяването на стратегията "Европа 2020". Това е и отлична възможност да узнаем повече за успехите на подписалите Конвента на кметовете, както и териториалните координатори по планиране, изпълнение и мониторинг на действията на местните власти за постигането на устойчиво енергийно развитие", заявяват организаторите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com