44 общински сгради "гълтат" 7 млн. лв. за ремонт

969
44 общински сгради "гълтат" 7 млн. лв. за ремонт
Снимка: Община Несебър

44 общински сгради ще бъдат ремонтирани през тази година, като общата сума, която ще отиде за дейностите ще е 7 млн. лв. Парите са осигурени от проекта "Красива България" и общините у нас.

Ще се ремонтират детски ясли и градини, училища, читалища, музеи, обществено-административни сгради, центрове за социални услуги и здравеопазване, съобщиха от министерството на труда. Заявките са били двойно повече - за три месеца през кампанията за набиране на проектите са подадени 89 искания за финансиране на общински обекти.

Добрич ще кандидатства за финансиране по Проект „Красива България”

Община град Добрич ще кандидатства за финансиране със 131 539,40 лв. по Проект „Красива България” 2014 г., съобщи Агенция Ф...

"Красива България" се финансира по националния план за заетост (общо 73 млн. лв.). Покрай ремонтите на сградите ще се осигурят работни места за най-малко 550 души в строителството, от които минимум 220 души ще са регистрирани в бюрата по труда безработни. Над 100 търсещи работа ще преминат през подходящо професионално обучение, за да могат да се включат в ремонтните дейности, съобщава в."Сега" в днешния си брой.

44-те обекта са в различни области, като 16 от тях са за образование - 2 детски ясли, 11 детски градини, 2 училища и един образователен детски център за извънучилищна дейност), 10 са за култура (9 читалища и един музей), 9 - за обществено-административно обслужване, 4 - за спорт и рекреация, 3 - за предоставяне на социални услуги, и 2 - за здравеопазване, посочват от "Красива България".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com