Адв. Велислав Величков: Дано оценяваме какво е да имаш достойнство, сила на вярата и абсолютно непреклонна смелост (ВИДЕО)

664
Адв. Велислав Величков: Дано оценяваме какво е да имаш достойнство, сила на вярата и абсолютно непреклонна смелост (ВИДЕО)
Снимка: Видимо и невидимо

В днешното издание на „Видимо и невидимо: За Украйна“ Росица Генчовска ни среща с адв. Велислав Величков – председател на "Инициатива Правосъдие за всеки"“.

Адв. Величков припомни, че още в началото на руската инвазия в Украйна, русия обяви България, която наричаше братска, за неприятелска държава. „За съжаление, една голяма част от обществото спокойно приема да бъде третирана по този начин, да бъде унижавана от режима в Кремъл с думи и действия и продължава да се кълне, не просто в любов към русия, а в любов към Путин, който иска да създаде нова империя на мястото на бившия Съветски съюз. Именно за това стартира и агресивната си война в Украйна, която, ако не беше героичната съпротива на украинските граждани, тяхната безпримерна смелост и единение, щеше да завърши с успех на тъмните сили и войната щеше да продължи нататък. А нямаше да спре в Украйна и тогава ставаше много опасно за цяла Европа, може би за целия свят, защото засягането на страна-членка на НАТО, би довело, най-вероятно, до задействане на член 5-ти от Договора за НАТО, т.е. НАТО би се включило в помощ на тази държава. Това може да отпуши 3-та световна война!“. Още: Петър Карабоев: Нещо трябва да принуди Украйна и Русия да седнат и да разговарят (ВИДЕО)

Адв. Величков припомни и причините, поради които Международния наказателен съд в Хага издаде заповед за арест на руския президент: Путин не е обявил война на Украйна, т.е. извършват се агресивни военни действия без обявена война и без спазване на международното право по отношение на военните действия с цел, именно да не трябва да се изпълняват нормативни задължения; убиването на цивилни хора без съд и присъда, оставяйки трупове по улиците, грабежите в невероятни размери в цивилни домове; използването на касетъчни бомби. „Но истинската дефиниция за престъпление срещу човечество, това е опитът да бъдат отчуждени украински деца, да бъдат заселени в руски територии, в руски семейства, т.е. да бъде скъсана пъпната им връв не само с родината, но и с техните родители, повечето от които са живи. Това е де факто отвличане на деца от украинска на руска територия, което по дефиниция на 100% изпълнява това, което е характеризирано като престъпление срещу човечеството.“

„Ако не се разбере от световните лидери, че каквото и ограничаване, намаляване, не дай си боже, спиране на военната помощ за Украйна ще даде огромно позиционно и стратегическо предимство на войските на Путин, тогава заплахата за Европа ще се завърне в пълна сила“, категоричен е адв. Величков.

„Украйна не може да бъде победена и претопена в никакъв случай. Нито Хитлер е успял да претопи Украйна, нито Сталин. Това няма как да се случи и от страна на Путин, но може да бъде отцепена значителна част от Украйна и много важни стратегически коридори, включително военни коридори, които за много дълги години да останат под руска окупация и войната да тлее с години.“, смята адв. Величков.

„Дано оценяваме какво е да имаш достойнство като народ, защото украинците показват това, какво е да имаш достойнство, сила на вярата и надеждата и абсолютно непреклонна смелост да отстояваш себе си, дома си, това, което си. Ето затова украинската държава е велика. А ние трябва да си направим някои изводи затова как се чувстваме и как се държим в собствената си държава, където няма война, всичко ни е позволено, но някак си не се идентифицираме с родината си, освен с ледените хора̀ и носенето на народни носии.“ Още: Политологът Николай Василев: САЩ са спойката, която държи Европа заедно (ВИДЕО)

Целият разговор на Росица Генчовска с адв. Велислав Величков можете да гледате във видеото:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 17 май 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 16 май 2024 г.

Адмирал Емил Евтимов с висок френски орден: Трябва да продължим подкрепата за Украйна

Гигантско задръстване на изхода за АМ "Тракия"

Георги Ангелов: Срещу България, като част от Европейския съюз, се води специална психологическа операция (ВИДЕО)

Фестивалът "Да поЧетем" ни кани да празнуваме 24 май на най-литературното място в София

41 младежи от шестия сезон на Mentor the Young се включиха в бизнес симулация в Kaufland

Отново: Гладкото събиране на тол такси се отлага

Румен Радев награди изявени дейци на образованието, науката, културата и изкуството

Времето утре - 17 май 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com