X
 
 

Адвокат Марковски: Без съкратена процедура при умишлено убийство

1813 0
Адвокат Марковски: Без съкратена процедура при умишлено убийство
Снимка: Ива Иванова/ Аctualno.com
Когато престъпленията са умишлено лишаване от живот - умишлено убийство, не трябва да има съкратено съдебно следствие. Това заяви в "Денят започва" с Георги Любенов адвокат Марин Марковски. Това е необходимо и не е несправедливо, категоричен е правозащитникът.

Разумното е да се запази съкратеното съдебно следствие за всички останали престъпления, с изключение на които е имало противозаконно лишаване от живот, смята адвокат Марковски.

Известен адвокат защити морала "Апартаментгейт" - било невъзможно да бъде изкоренен

Вярно е, че в много случаи продажбата на недвижими имоти и коли става на данъчна оценка. Особено притеснително е, когато в един нотариа...

"Аз съм защитавал престъпници, които са непоносими като хора. Виждал съм очите на майката на жертвата, знам болката от престъплението, виждал съм я. Ако се остави правосъдието в ръцете на пострадалите, те ще кажат "искаме да го одерат жив". Правосъдие, от хора, които изживяват мъката, не може да се получи", категоричен е адвокат Марковски. "Когато някой убие дете, изнасили го, тогава той не трябва да излиза навън, защото може да го направи пак. Същността му е на дявол", каза още адвокатът.

Адвокат Марковски коментира и предсрочното освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман, осъден за убийството на студента Андрей Монов. "Съдийската институция винаги трябва да бъде със запазен авторитет, на всяка цена. Истината е над всичко. Съдебната палата не е място за удоволствие, там няма доволни хора", категоричен бе адвокат Марковки.

Actualno.com

Етикети: