Актуална информация за режима по българските гранични пунктове

4636
Актуална информация за режима по българските гранични пунктове
Снимка: БГНЕС

Гранична полиция даде подробна информация за трафика и режима на българските гранични контролно-пропускателни пунктове към 13:00 часа на 15.03.2020 г.

На границата с Република Северна Македония: По информация на македонските гранични власти, от 11 часа на 15.03.2020 се спира пропускането на леки автомобили, автобуси и пешеходци на северномакедонските пунктове, съпределни на българските ГКПП Станке Лисичково и ГКПП Златарево. Ограничението не се отнася за товарни автомобили. От 13.03.2020 г. Република Северна Македония временно не допуска на своя територия чужди граждани, които идват от рисковите в епидемиологично отношение дестинации Италия, Китай, Южна Корея, Иран, Франция, Германия и Испания.

Раздават маски и ръкавици на граничарите заради коронавируса

Общо 4000 комплекта маски и ръкавици са доставени на Гранична полиция като предпазна мярка заради новия коронавирус. Те ще бъдат разда...

На границата с Република Сърбия трафикът е нормален на на ГКПП Калотина и ГКПП Връшка чука. От 12.03.2020 г до второ нареждане, временно е преустановeно преминаването на лица и автомобили през сръбските пунктове, съпределни на ГКПП Олтоманци, ГКПП Стразимировци и ГКПП Брегово. Въведена е временна забрана за влизане на територията на Република Сърбия на чужди граждани, пристигащи от Италия, Китай, Република Корея, Иран, Испания и Швейцария, Австрия, Румъния, Словения, Германия, Франция и Гърция. Забраната се отнася за всички пътуващи, включително и транзитно преминаващите през Сърбия чужди граждани.

На границата с Румъния на ГКПП Видин-Дунав мост трафикът е интензивен за товарни автомобили и в двете посоки. По информация на румънските гранични власти от 14.03.2020 г. Румъния спира преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на на българските Оряхово, Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам. Ограничението се въвежда за 30 дни. Чуждите граждани, включително и български, пътуващи за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, независимо от типа транспорт, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна карантина. Товарните превози над 3,5 тона са освободени от наложените ограничения на движението. Гореспоменатите мерки и ограничения ще се прилагат и върху морските и речните превози.

На границата с Република Турция на ГКПП Капитан Андреево и на ГКПП Лесово трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили. Във връзка с епидемиологичната обстановка, на влизане в Турция на ГКПП Капъкуле турските власти са монтирали термокамера за измерване на температурата на влизащите пътници. Това може да доведе до забавяне на преминаването в посока Турция. По решение на турските власти временно е преустановено движението на международния бърз влак България - Турция.

На границата с Република Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Нови 59 гранични полицаи постъпват на служба

Клетва за спазване на Етичния кодекс на държавните служители в МВР положиха днес 59 стажанти от Главна дирекция „Гранична полиция...

Още за коронавируса четете в нашия блог.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Техномаркет премества магазина си във Велинград в новия Ритейл парк

Голямото преброяване на малките врабчета ще се проведе за 8-ми път тази събота - 27 април

Край на мандата на Соня Момчилова: СЕМ избира нов председател

Добра, но няма да даде резултат: Експерти за намаляване на скорост по магистралите

Жълт код за проливни валежи и гръмотевици

Синдикатите излизат на протест пред Министерски съвет

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com