Алгафари набеди службите за проводник на страх в угода на тероризма

2498
Алгафари набеди службите за проводник на страх в угода на тероризма
Снимка: БГНЕС

Чрез съобщения като това във Facebook за евентуален атентат до „Плиска” се всява страх. Това е една от основните задачи на терора, заяви експертът по сигурността Христо Смоленов. Не сме мишена и няма да бъдем скоро, добави социологът Нидал Алгафари. Ако съобщението беше от Мозамбик, нямаше да му обърнем внимание, каза още Алгафари. Нека не плашим хората с непроверена информация, включи се и говорителят на Главното мюфтийство Ахмед Ахмедов.

Службите не познаха за 11 септември, за създаването на „Ислямска държава”, за Париж. Службите с изявленията си обслужват тероризма. Доколкото аз съм запознат с настроенията, българската държава не е мишена, продължи с излиянията си Алгафари. Той е убеден, че „Ислямска държава” няма мощта да създаде бежански поток, минаващ безпрепятствено през 4-5 държави и да въвлече Русия в конфликта в Сирия.

Клинтън хем обвини Турция за джихадистите, хем не иска САЩ да оправи собствената си каша

Започването на широкомащабни военни действия в Близкия изток с цел борба срещу тероризма, ще бъде голяма грешка от страна на Вашингтон....

Същевременно обаче Смоленов определи като „пълен скандал” случилото се в Брюксел. Той използва думите „толкова уязвима” по отношение на атентата на летище „Завентем” в Брюксел. Няма експлозиви, които да не се ловят от съществуващите технически средства, подчерта той пред Нова телевизия.

Говорим за наченки на война, която заплашва цялото човечество и религията се ползва за параван. Религията под никаква форма не води до такъв екстремизъм, категоричен беше и Ахмед Ахмедов. На директен въпрос защо самоубийствените атентати се извършват от мюсюлмани, Ахмедов отговори, че му е много трудно да приеме тези хора за мюсюлмани. Коранът забранява самоубийството, каза говорителят на Главното мюфтийство и изказа предположение за психо-соматично въздействие върху атентаторите-самоубийци.

Христо Смоленов пък добави, че още Волжка България е развивала ислям и трябвало да се хвърли в лицето на Дианета техния ислям. Смоленов повдигна темата заради информацията за молитвен дом в „Люлин”. Признак на радикален ислям са бурктие и побеляването им, посочи още Смоленов. Бурката е културен елемент, в религията няма постулат за това, каза Ахмедов, който определи делото за радикалния ислям в Пазарджик за фарс.

Когато говорим за ислям и тероризъм пълни глупости са тезите, че с шахидския пояс и взривяването му ще идеш в рая.

Стотици атентатори на ИД дебнат за възможност да сътворят нов Брюксел

Терористичната групировка "Ислямска държава" е подготвила между 400 и 600 бойци, които да извършват терористични атаки в Европа, подобн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com