Алианц България с второ за годината дарение за деца и младежи от SOS Детски селища

3589
Алианц България с второ за годината дарение за деца и младежи от SOS Детски селища
Снимка: iStock/Guliver

Алианц България дарява още 19 лаптопа в подкрепа на SOS Детски селища България, като второто за годината дарение е предназначено за деца в алтернативна грижа. Извънредната здравна обстановка наложи учебните занятия отново да преминат в дистанционна форма и за пълноценното участие в процеса е нужно всяко дете да разполага с индивидуално устройство.

„Поели сме дългосрочен ангажимент към нашите партньори от SOS Детски селища, затова бързо се отзовахме на тяхната нужда от закупуване на още лаптопи. Благодарни сме на нашия партньор Технополис, които в подкрепа на нашите усилия ни осигуриха бързо необходимите бройки. Нашата мисия е да подсигуряваме бъдещето, а децата в специално социално положение са фокус на политиката ни за корпоративна социална отговорност. Днес сме удовлетворени, че с дарението дадохме възможност на децата да продължат своето обучение и социализация в новата нормалност.”, коментира Глория Димитрова, Главен директор “Маркет мениджмънт” на Алианц България.

Служители на Алианц България посетиха Центъра по приемна грижа в София, за да доставят новите лаптопи и да отправят своите пожелания за светли празници и здрава Нова година към децата от приемните семейства, младежките домове и центровете за обществена подкрепа на SOS Детски селища в София и Перник. “Радостни сме, че много колеги се ангажираха с ентусиазъм в проекта, което показва, че екипът ни носи копоративната култура и припознава мисията на компанията.” допълва Глория Димитрова.

“Образованието е ценност в SOS Детски селища България. За нас е изключително важно децата и младежите, за които се грижим, да имат достъп до него. Факт е, че дистанционното обучение се превърна в предизвикателство, защото досега във всяко семейство имаше по един или два компютъра. Сега благодарение на Алианц всяко дете ще има свой компютър и обучението ще тече по-лесно. Надяваме се всички деца успешно да завършат учебната година“, сподели Валерия Георгиева, Национален изпълнителен директор на Сдружение SOS Детски селища България.

За Алианц България:

Алианц България Холдинг е компания, предлагаща пълен набор от финансови услуги. Компанията е на българския пазар от 29 години и развива своята дейност в сферата на  общото и животозастраховането, пенсионното осигуряване, банковите услуги и лизинга, като  обслужва над 1,3 милиона клиенти в България.

За SOS Детски селища България:

Сдружение SOS Детски селища България е първата гражданска правозащитна организация в страната, която предоставя директна грижа за деца в риск. За първи път след демократичните промени Сдружението предоставя алтернатива на институционалната грижа за деца – грижа в SOS семейство. Сдружение SOS Детски селища България е част от голямото международно семейство SOS Childrens Villages International, което се грижи за близо 2 500 000 деца в 135 страни по света. Тази година Сдружението отбелязва 30 години от съществуването си в България и в момента се грижи за над 800 деца, младежи и техните семейства:

За повече информация:

Link: Секция новини на Алианц България

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

България е с вторите най-ниски цени на битовия ток в ЕС

От Метеобалканс предупреждават: Идват бури с гръмотевици и градушки

По-високи заплати след отпуск за бременност, по-високи и след отпуск за "увреждане" - има ли как? ВАС реши

Габриела Наплатанова временно ще ръководи СЕМ до 27 октомври

Техномаркет премества магазина си във Велинград в новия Ритейл парк

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com