Американска техника пристигна за учението "Black Sea Rotational Force"

4562
Американска техника пристигна за учението "Black Sea Rotational Force"

В България пристига американска техника за провеждането на планираната съвместна многонационална подготовка "Black Sea Rotational Force - PLATINUM LION 16-1", предава БГНЕС.

В състава й влизат 4 танка М1, бронетранспортьори "Страйкър", артилерийски системи, както и поддържаща техника. Българската страна ще участва с бронирана техника и техника за осигуряване и поддръжка, съобщиха от МО.

Отложихме с 24 часа учението с американския кораб

Във връзка с лошите хидро-метеорологични условия в западната част на Черно море, съвместното учение на Военноморските сили на Българи...

В съвместната подготовка ще вземат участие 160 военнослужещи от Морската пехота на САЩ както и 35 военнослужещи от Румъния. От българска страна ще участват сили на Сухопътни войски от състава на 61-а механизирана бригада, Националния военен университет и Съвместното командване на силите.

Учението ще се проведе на два етапа през месеците септември и октомври на учебен полигон "Ново село". Целта на подготовката е подобряване на способностите за съвместно участие в контратерористични и операции по поддържане на мира, както и повишаване нивото на оперативната съвместимост между подразделенията от Морската пехота на САЩ и формированията от българските Въоръжени сили.

Учението ще допринесе за повишаване на възможностите и способностите на Българската армия за участие в съвместни многонационални операции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com