Amnesty International организира утре акция в София в подкрепа на бежанците

13819
Amnesty International организира утре акция в София в подкрепа на бежанците

В петък, 18 юли 2014 г., 80 активисти на Amnesty International от 30 държави ще се съберат в центъра на София за изненадваща акция в подкрепа на правата на бежанците и мигрантите, съобщават от пресцентъра на Българския хелзинкски комитет.

"Присъединете се към нас утре, 12.15 ч., на бул. “Витоша” в София (на ъгъла с ул. “Алабин”), за голяма изненадваща публична акция, която ще покаже истинската човешка цена на миграционните политики и практики на “Крепостта Европа”.

Amnesty International остро разкритикува промените в Наказателния кодекс

Международната организация за човешки права Amnesty International се присъедини към редицата критики към промените в Наказателния кодек...

Всяка година хиляди мигранти и бежанци се опитват да достигнат Европа в търсене на сигурност и убежище. Някои бягат от мъчителна бедност, други търсят спасение от насилие и преследване. Техният път е изпълнен с опасности. От 2000 г. насам поне 23 000 души са загубили живота си в опит да достигнат Европа. Безброй други са насилствено изтласквани от границите на Европа или се озовават в капан в съседни държави, които не спазват човешките им права", казват от организацията.

Amnesty International призовава държавите членки на Европейския съюз (ЕС), включително България, да не позволяват хора да страдат и умират по границите на Европа.

Петъчната акция е кулминацията на третия лагер за човешки права на Amnesty International, който се провежда в София между 12 и 19 юли. Лагерът е част от кампанията на Amnesty International S.O.S. Europe, целта на която е опазване живота и правата на бежанците и мигрантите по границите на Европа. Тазгодишният лагер се организира в партньорство с Българския хелзинкски комитет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com