Ангел Джамбазки: Бежанци е едно, нелегални имигранти - друго

32850
Ангел Джамбазки: Бежанци е едно, нелегални имигранти - друго
Снимка: БГНЕС

В петък вечерта 20-годишната студентка Виктория Христова, която работи в магазинче до сградата на Съюза на юристите, беше наръгана 10 пъти при нападение на мъж от арабски произход – по непотвърдена информация е алжирец, но полицията все още го издирва. За щастие момичето се пребори за живота си и с помощта на лекарите най-страшното не се случи.

Престъплението отключи вълна от коментари и вчера се проведоха протести, насочени срещу нелегалните имигранти. Приятелки на Виктория, които танцуват заедно с нея в народния ансамбъл „Гоце Делчев”, уточниха, че още от пролетта в квартала и дори преди това са започнали да идват чужденци, араби и хора от африкански произход – но не става въпрос за бежанци. Никой не ги контролира и кварталът става все по-опасен, казаха те. Говорим за центъра на София и не става въпрос за семейства, за жени и деца, а за млади мъже – добре облечени. Свидетелката каза, че доколкото знае повечето живеят в хостели. Кои са тези хора, защо са тук, какво ще предприемат властите, питат приятелките на Виктория. Едната от тях призна, че се прибира вечер със страх, но не заради тези чужденци, а заради голямата престъпност в района. Гладът ще ги кара да вършат престъпления, смятат двете жени.

Срамно: Скинари нападат баща с малко дете в центъра на София

За срамна случка в центъра на София алармира агенция NОрешарски. Днес следобяд, когато в столицата се проведоха редица протести срещу ...

Както винаги в България всичко става постфактум – трябваше да се случи това с Виктория, за да се политизира всичко. Вчера имаше протести с плакати с името ѝ – те не я познават, но сега се загрижаха за нея, възмутиха се жените.

В студиото на Нова телевизия заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки изрично подчерта, че партията му прави разлика между нелегални имигранти и бежанци. Той коментира и митинга на „Атака”, като заяви, че ако толкова искат оставката на вътрешния министър Цветлин Йовчев, просто „вдигат пръста от копчето за гласуване” и правителството пада.

Джамбазки заяви, че познава Виктория от 10 години. Той подчерта, че не може центъра на София да се превърне в арабско вето. Поставил съм въпросът от над една година в Столичния общински съвет, вижте архивите и стенограмите, заяви Джамбазки. Той подчерта, че нелегалните имигранти трябва да бъдат репатрирани незабавно – на бежанците трябва да им се окаже помощ. Десетки от тези нелегални имигранти имат много производста, те не са от Сирия – категорично. Чак след нападението над Вики полицията реагира и „омете” района, подчерта Джамбазки.

Убеден съм, че цялата истерия покрай бежанците се разпалва от кръгове, близки до правителството – от Волен Сидеров. Човек може да е престъпник, независимо от етноса им. Тази тема отклонява вниманието от истински важната тема – от протеста и от въпроса „Кой”.

ВМРО към управляващите: Имате една седмица да изгоните имигрантите-престъпници

Пореден ултиматум към властта – този път той идва от ВМРО и се отнася до нелегалните имигранти. В официално писмо, подписано от ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com