Ангел Найденов изключва опцията за военен конфликт между Русия и Украйна

14830
Ангел Найденов изключва опцията за военен конфликт между Русия и Украйна
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Ангел Найденов заяви пред БНТ, че изключва възможността за военен конфликт между Русия и Украйна.

По думите му, в случая, какъвто е при кризата в отношенията между Русия и Украйна, военният конфликт стои много назад, ако изобщо стои като алтернативно решение на сегашната криза. Това, което наблюдавам, е ефективност на намиране на решение на политически въпроси.

Найденов: Няма дребни сметки

Имаме действия на Русия, които нарушават териториалната цялост и независимостта на Украйна, това е една позиция, която беше изразена, п...

Всички участници в кризата и ангажираните в търсеното на решение залагат на дипломатическо решение и усилията са насочени в тази насоки. Вярно е, че има едно струпване на личен състав, на въоръжение и между Украйна и Русия, но всички участници, както и НАТО, и ЕС, тези, които са ангажирани в директните преговори, изключват военен конфликт и военни действия. Аз изключвам военни действия, въпреки струпванията на толкова въоръжение и състави на общата граница на Русия и Украйна. Но не можем да изключим отделни действия на отделни провокации, но за сега това не се случва, подчерта Найденов.

По отношение на техническото съоръжение на границата ни с Турция, Ангелов каза, че този проект е един реализиран стратегически приоритет, който е един успех на политиката на отбраната и сигурност; приоритет, който беше организиран с усилия на много правителства и ведомства, приоритет, който среща много ободрения в българсокто общество. Той има не само привърженици. Резултатите от реализацията на нашето членство в НАТО можем да търсим в различни посоки, като НАТО запазва ключов фактор за гарантиране на сигурност и стабилност, каза още Ангел Найденов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com