Апелативният спецсъд гледа мерките на обвинените след акцията онкоболниците

948
Апелативният спецсъд гледа мерките на обвинените след акцията онкоболниците
Снимка: БГНЕС

Апелативният специализиран наказателен съд ще гледа в четвъртък мерките за неотклонение на обвиняемите след акцията на Спецпрокуратурата и ГДБОП в двете онкоболници в София и в Благоевград.

Преди дни стана ясно, че се правят проверки в две болници. Предмет на проверките са данни за извършвани злоупотреби с медикаменти за лечение на раково болни. Проверяваше се документация, доставки, наличности и приложения на скъпо струващи лекарства за терапия и профилактика. По-късно бе съобщено, че седем души, сред които двама лекари и фармацевт, са задържани в онкоболници в София и Благоевград. Лекарствата били за пациенти в болниците „Йоан Павел” в София и „Св. Мина” Благоевград.

Бивш МВР министър твърди, че за случая с онколекарства има сериозни пропуски

Към всички обвиняеми е известно едно нещо – образували са организирана престъпна група за длъжностно присвояване (чл. 201 по НК -...

В събота прокуратурата поиска „задържане под стража“ за 6 души, за една жена поиска „домашен арест“. Специализираният съд прецени, че соченият за ръководител на групата Милослав Пейков, а също така Борислав Сотиров, Калоян Молалийски и Делян Денсузов остават под стража, тъй като има опасност да извършат ново престъпление. Лекарките Зора и Небесна Балджийски и фармацевтката Светлана Тюлекова са под домашен арест заради здравословни причини. Така първата инстанция прецени, че четирима от обвинените остават в ареста. Мерките, които той им определи подлежаха на обжалване пред апелативния съд. Наблюдаващият прокурор Лидия Манолова тогава допусна възможността да има още обвиняеми по делото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com