Б. Димитров: Ще обвиня Моллов в разпалване на религиозна омраза

39567
Б. Димитров: Ще обвиня Моллов в разпалване на религиозна омраза
Снимка: БГНЕС

Съдебните дела, заведени от Ефрем Моллов, не ме притесняват. Аз съм бил заплашван, и то три пъти, със смърт от македонците, и не съм се плашил, та камо ли от едно съдебно дело. Това каза проф. Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей, предаде Фокус.

Моите юристи работят много усърдно, и търсят точки в законите на страната, по които Ефрем Моллов да бъде обвинен в разпалване на религиозна омраза, тъй като в книгата си той изрично пише, че християнството е една лоша религия, каза проф. Димитров.

Ефрем Моллов: Не сме сепаратисти

„Не сме сепаратисти, защото някои хора забравиха, че от 2007 г. ние сме е в Европейския съюз, където има общи ценности, но няма г...

"Обявява християнството за лоша религия, натресена със сила на българския народ, отказвайки ги от истинската мюсюлманска вяра. Какво друго означава това, освен религиозна омраза? Едната религия е лоша, другата е добра - не може така, през XXI век. Точката за сепаратизъм, и за държавна измяна, си я има в искането на втория човек в тази партия – село Црънча да се предаде на Гърция. Ще видим още - дали може да се намери точка и за обида на историческа личност, както бяха осъдени онези момчета, макар и с административни наказания поради малолетност, които се гавреха с портретите на Левски, Ботев и Кирил и Методий", каза проф. Божидар Димитров.

"Аз се чудя - къде е православната църква, защо тя не се чувства уязвена, когато един християнски светец, като Цар Борис I, е обявяван за много лош човек. Ние знаем, какво става по мюсюлманския свят, когато някой направи дори безобидна карикатура на Мохамед – следват погроми, следват убийства на християни, подпалване на църкви, а тук с един наш светец, като цар Борис Кръстител, се гаврят по един такъв недостоен начин. Мисля, че правосъдието трябва да вземе мерки, и да постави на място развилнелия се пчелар от Родопите", каза проф. Божидар Димитров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com