БЧК: До момента са събрани 60 хил. лв. за пострадалите в Непал

3472
БЧК: До момента са събрани 60 хил. лв. за пострадалите в Непал

Събраната сума за пострадалите от земетресенията в Непал вече е над 60 хил. лева. Това заяви председателят на Български червен кръст Христо Григоров във връзка с кампанията за набиране на средства за пострадалите от земетресенията в Непал, предаде Фокус.

"Тази година имаме едно много голямо предизвикателство - земетресенията в Непал. БЧК веднага откри фондонабирателна акция, в която призовахме българския народ да помага. Имахме готовност веднага да изпратим планински спасители и обучени кучета, но тъй като картините бяха толкова апокалиптични и трагедията беше много голяма, тя събуди невероятна световна съпричастност", обясни Григоров.

Предоставяме хуманитарна помощ на Непал

България ще отпусне хуманитарна помощ в размер на 40 000 щатски долара за пострадалите от земетресението в Непал деца и техните семей...

Той уточни, че българското правителство е взело решение да изчака и да не изпраща екипи, тъй като на място се е получило пренасищане от десетки самолети и екипи от цял свят.

Той отбеляза, че БЧК многократно е помагал на хора, изпаднали в беда извън границите на България. "Когато станаха катаклизмите в Хаити и в Япония, направихме апел, събрахме достатъчно финансов ресурс и помогнахме", посочи председателят на БЧК. Григоров обясни, че БЧК помага в Непал, защото там картините също са много страшни. "Това, което медиите показват, е една малка част от трагедията. Над 9 000 души са загинали. Нашият СМС номер е 1466 и който иска може да помогне и да дари 1 лев", добави Христо Григоров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com