БЧК започва раздаването на хранителни продукти на нуждаещи се

4868
БЧК започва раздаването на хранителни продукти на нуждаещи се

В изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ), от 6 януари 2016 г. Българският Червен кръст започва поетапно раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти на 255 000 нуждаещи се български граждани в областите Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Смолян, Стара Загора, Търговище, Шумен и Ямбол.

Графикът за поетапното раздаване по програмата е публикуван на интернет страниците на БЧК /www.redcross.bg/ и на АСП /www.asp.government.bg/ и в регионалните офиси на БЧК и е съобразен с възможностите за зареждане на пунктовете в страната.

Доброволци на Червения кръст раздават подаръци на деца в пловдивски болници

Доброволците на Българския младежки червен кръст в Пловдив раздават днес коледни пакети на хоспитализирани деца в детските отделения на...

Раздаването ще продължи до 29 януари и всички правоимащи, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, ще получат 13,6 кг хранителни продукти - 5 кг брашно, 3 кг леща, 3 кг спагети, 1,6 кг компот и 1 кг конфитюр.

Освен хората, подпомагани с целева помощ за отопление през миналия отоплителен сезон (2014-2015 г.), към правоимащите са добавени и лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии от 2012 г. досега.

Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на Българския Червен кръст в обособените за целта 311 пункта, като всеки правоимащ ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност.

Оперативната програма се управлява от Агенцията за социално подпомагане и се осъществява със съдействието на местните власти.

БЧК раздава подаръци в софийски болници

Инициативите за по-хубави празници на Българския червен кръст продължават и през тази седмица, съобщават от БЧК. Те обхващат цялата стр...

За София град раздаването на продуктите ще стартира на 11 януари 2016 г.

За допълнителна информация гражданите могат да се обаждат в областните организации на БЧК.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com