БДЖ ще продава билети и онлайн от догодина

9751
БДЖ ще продава билети и онлайн от догодина

Въвеждането на нова билетоиздаваща система е една от мерките, с която БДЖ цели да подобри качеството на услугите си догодина. Това съобщи Николай Найденов, един от шефовете на дружеството, на специален брифинг, предаде Стандарт нюз.

„Не е тайна, че като свършат хартиените билети на едното място, трябва да се отиде на друго място. Това е сериозен проект, който го има през последните две десетилетия. Системата ще представлява внедряване на етапи, тъй като това е софтуерен продукт", обясни Найденов и уточни, че промяната с билетите трябва да се случи в края на тази и в началото на другата година.

БДЖ няма да фалира, заяви директорът на компанията

БДЖ няма да фалира, но трудно ще излезе на печалба. Това заяви изпълнителният директор на Холдинг "Български държавни железници" ЕАД ...

„Системата ще позволява и продажба на билети, чрез туристически агенции и през сайта на БДЖ. Продажбата на билети по интернет реално може да се случи към втората половина на 2014 г. Системата ще позволява да се продават билети и през автомати и чрез SMS. БДЖ, по този начин, ще успее по много повече дистрибуционни канали, да достигне до своите клиенти", уточниха от БДЖ. Близо 50 000 - 60 000 лева ще струва договорът за нововъведението.

По-рано днес стана ясно, че загубите на БДЖ по превоз на пътници са се увеличили с 2 млн. лв., в сравнение с миналата. Зам.-министърът на транспорта Антон Гинев обяви на пресконференцията, че относителният дял на превозите от БДЖ „Товарни превози" е спаднал на 50%, в сравнение с този преди 4 години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com