Бенатова: Сега парите са като подкуп, а не като помощ

6832
Бенатова: Сега парите са като подкуп, а не като помощ
Снимка: Личен профил във фейсбук

"Общинският съветник от Пловдив Кирил Търев, заедно със зам. кмет и други висши чиновници от управата на града, е празнувал рожден ден до малките часове. Не е санкциониран. Ресторантът ще плати глоба. А полицията не е упражнила правомощията си, въпреки че екип се е явил на сигнал, но си е тръгнал без да състави акт", пише журналистката Миролюба Бенатова във Фейсбук.

Защо?

Бенатова: Ананиев се хвали с 900 лева на медицинска сестра, а те работят в хипермаркети за повече

Остър коментар относно думите на министър Кирил Ананиев в гостуването му пред "Нова телевизия" направи журналистката Миролюба Бенатова ...

"Министърът на здравеопазването иска оставката на директора на столичната 4та градска болница заради починалия 33-годишен пациент, който не е приет. (уточнявам след поправка от Борис Митов, че поводът за директора на 4та градска е скандал със забавеното приемане на 70-годишен пациент). Кметът на София го брани. Не било време за оставки, всеки лекар бил важен. Той, директорът, се е покрил и оставя Фандъкова да говори вместо него.

Като не е време за оставки, може да отиде доброволец на първа линия. Но, не.

Сега слушам за страха на лекарите от заболяването. И за примера на директора на пловдивска болница, който влязъл в ковид отделението, за да насърчи колегите си. От една страна ми е необяснимо как и защо лекарите се страхуват. От друга, давам си сметка, че са човешки същества, които имат своите качества, недостатъци и капацитет. Във всички професии е така и в криза ясно проличава кой за какво е готов. По време на криза всички действаме с това, което имаме. Не е време да развитие.

И тук е мястото да отбележа възхитата си от единствения инфекционист в общинската болница в гр. Дупница. Д-р Мария Богоева. На 81-години. Грижи се за 22 - ма пациенти и не й хрумва да си тръгне.

Фандъкова настоя за проверка в Четвърта градска болница

"Излъченият репортаж по националната телевизия за пациент закаран от Спешна помощ в Четвърта градска, показва проблем, който "системата...

Помага й д-р Гюзелева, на 70 г. Пулмолог и педиатър. Те са изчезваща вид. И показват диагнозата за сбърканите приоритети в здравната ни система. Именно инфекционисти, пулмолози и педиатри липсват и то от години. Днес си патим от грешната подредба на системата. Пренареждане е невъзможно по заповед. А и никой не се наема, дори и сега, да постави проблемите на масата, за да се тръгне към решение.

Прави се пореден опит за наливане на пари. С подхвърлени няколко стотин лева като повишение на заплатите в системата няма да се създадат специалисти и няма да се подреди батакът. Сега парите са като подкуп, а не като помощ."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Какви са щетите от градушката в Садово и Първомай

Българчетата първи в Европа по пушене и пиене, е-цигарите са все по-популярни

BILLA и децата на България: Много истории, едно списание

Служители на BILLA събраха над 4000 лв. в благотворителен великденски базар

От днес започва изплащането на великденските добавки

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com