Без изненади - натоварен трафик и през първия почивен ден

11868
Без изненади - натоварен трафик и през първия почивен ден
Снимка: БГНЕС

Трафикът в първия празничен ден е натоварен на изходите от столицата, предаде БГНЕС.

Очаква се по-късно движението да се натовари още повече.

Трафикът от Кулата към София е натоварен

Трафикът по главен път Е-79 в участъка от Кулата до София се засилва. Движението по път ІІ-19 – Симитли – прохода Предел &n...

Трафикът днес е предимно от автомобили и автобуси. Около гара Яна има мъгла. На АМ Тракия продължава ремонтът на виадукта и ограничението на движението е свързано с ремонтните дейности.

В област Пазарджик във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 на два етапа е въведена временна организация на движението. При извършване на първи етап от дейностите /ремонтни работи на ляво пътно платно/ в посока от Бургас към София, движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона, включително с ремаркета и полуремаркета, се пренасочва през пътен възел Север. Затваря се за движение платното в посока София – Бургас. При възникване на аварийни ситуации трафикът в посока от Бургас към София ще бъде пренасочван по обходен маршрут през пътен възел Церово по път III-8402 към село Церово.

Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), бързоразвалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.

Ремонтни работи се извършват на околовръстния път на София на светофара за кв. Филиповци, поради образувалото се голямо задръстване се препоръчва шофьорите да използват алтернативен маршрут.

АПИ дава съвети за облекчаване на трафика

Днес и утре – 21 април, последният почивен ден от Великденските празници, ще има две ленти за движение в посока Варна – Соф...

Заради празниците от 30 април е променено движението по магистралите "Хемус" и "Тракия". За да се избегнат километрични опашки, шофьорите ще могат да се движат по две ленти към морето, точно на местата, където има ремонти и се очакват най-сериозни тапи. На 67-ми километър на АМ "Тракия" до 5 май, в неремонтираното платно към Бургас, ще бъдат пуснати две ленти - и една в посока Пловдив-София. Камионите, пътуващи от морето към столицата, ще бъдат пренасочвани от пътен възел "Церово".

Две ленти ще бъдат пуснати и на виадукта "Бебреш" по "Хемус". Алтернативен маршрут няма да има само по магистрала "Струма" – по пътя София-Кулата.

БГНЕС припомня, че над 500 000 българи ще почиват по време на предстоящите празници. 350 000 ще пътуват в страната, а останалите ще бъдат в чужбина. За Гергьовден повечето хора предпочитат да бъдат с близките си. Друга част от сънародниците ни пък са избрали за почивните дни да са в чужбина. Най-предпочитани дестинации са Македония, Гърция, Турция и Румъния.

3000 полицаи ще контролират трафика по шосетата за предстоящите шест почивни дни. Катаджиите ще регулират движението и ще следят за основни нарушения на водачите. От МВР съветват да се избягват пиковите часове с най-голям трафик на 30 април, 1 и 6 май, а при възможност да се тръгва в по-ранен час, особено ако ви предстои дълъг път.

Използвайте заобиколен път при км 67 на АМ Тракия, съветва МВР

За избягване на образуването на тапи в района на километър 67 на автомагистрала „Тракия” на територията на област Пазарджи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com