Бил Клинтън в България: Страната ви заема заслуженото й място в ЕС и НАТО (СНИМКИ)

2333
Бил Клинтън в България: Страната ви заема заслуженото й място в ЕС и НАТО (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС

България е заела заслужено място в Европейския съюз и НАТО, което ѝ се полага.

Това каза 42-ият президент на САЩ (1993-2001) Бил Клинтън по време на срещата на Clinton Global Initiative (CGI). Той е на посещение у нас по покана на бизнесмена Кирил Домусчиев.

"Радвам се да се върна отново в България. Горд съм, че бях първият американски президент, посетил България", започна Клинтън.

"Аз вярвам, че почти всичко, което правиш в живота, се отнася до това как поддържаш своя резултат, да могат децата да имат достъп до по-светло бъдеще", каза още той.

ОЩЕ: Бил Клинтън в България: Младите да не се страхуват да се занимават с политика

"Винаги съм се опитвал да бъда по-добър. Ти можеш да построиш света във всяка страна, защото каквото и да правиш, то винаги засяга всички останали, затова и ако хората работят заедно ангажираността ще бъде по-голяма и по-добра", подчерта още Бил Клинтън и продължи:

"Кооперирането е по-добро от конфликта и демократичните системи, колкото и да са различни за всяка страна, в тях хората работеха заедно стараейки се да намерят най-добрите решения", подчерта още той.

Бил Клинтън заяви, че България върши много добра работа и уточни, че в страна ни все повече млади хора са образовани и техният брой е по-голям от другите страни.

"CGI започна с 12 партньори, след това с 24, за да повиши бюджета си с повече от милиард долара. Важното тук е, че не е нужно да бъдеш милиардер, за да направиш промяната. Запитай се "Мога ли да направя нещо, за да постигна тази промяна. Когато все повече хора правят заедно тези малки стъпки и са ангажирани, то така се постига промяната и желания ефект", допълни още 42-ият президент на САЩ Бил Клинтън.

"Казваме на хората, че не е нужно да си милиардер, за да правиш промени", отбеляза Клинтън и разказа за работата на неговата фондация. По думите му CGI обединява хората, защото само заедно можем да постигнем по-добри резултати. Споделените ангажименти работят по-добре от индивидуалните, посочи той.

"Винаги ще има моменти, в които политическата сила ще бъде виждана по начин, по който разделя хората - понякога е вярно", посочи той. Но според Клинтън е важно да знаем какво искаме да постигнем, как да привличаме и да имаме повече мнения и идеи, и да ги прилагаме така, че да работим заедно и да постигаме най-добри резултати.

По думите му краткосрочните планове няма да осигурят на децата ни светло бъдеще, затова трябва да се намери правилната посока, която да не разделя хората.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Работно време на хипермаркети Kaufland по време на празниците

КТ „Подкрепа“ организира празнично шествие и концерт

Кой има имен ден днес, 1 май, 2024 г. Честито!

Отиде си именит пловдивски писател

Прогноза за времето - 1 май 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 30 април 2024 г.

Изкарват над 8000 полицаи по пътищата за празниците

Дневен хороскоп за 1 май 2024 г.

Фаза на Луната на 1 май 2024 г.

13-ият “Байк и рън за Чепън” събра 3000 лв. за опазване на вековните дървета в България

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com