Бягай с кауза по време на четвъртото издание на Kaufland София полумаратон

2249
Бягай с кауза по време на четвъртото издание на Kaufland София полумаратон
Снимка: Kaufland

Бягането по време на четвъртото издание на Kaufland София полумаратон ще бъде с благотворителна цел. Организаторите на едно от най-атрактивните спортни събития в столицата ще предоставят 100 % от събраните такси за участие в подкрепа на три различни каузи. Полумаратонът ще се проведе на 15 май 2022 година, неделя, като регистрацията е отворена на сайта на събитието https://sofiahalfmarathon.com.

Част от средствата, събрани от записалите се за различните дисциплини участници, ще бъдат дарени за подпомагане на пострадалите от войната в Украйна чрез Сдружението на украинските организации в България „Мати Украйна“. Останалата сума ще бъде разпределена поравно между Народно читалище „Тротоара 2020“ и Фондация „Герои на времето“ (TimeHeroes).

Инициативата на TimeHeroes, която бегачите в маратона ще подкрепят със своето участие, е „Купата на героите” - доброволческо състезание на училищата в България. Всеки месец участниците в него са предизвикани да действат по определена важна социална тема, като организират доброволчески инициативи и трупат точки на страната на доброто. През месец май отправеното предизвикателство към тях е насочено към грижата за здравето. Доброволците от мрежата ще вземат участие в различни акции като облагородявания на спортни площадки, кампании в подкрепа на здравословното хранене, движението и връзката им с психичното здраве, акции за дарения на спортни пособия за деца в неравностойно положение, събиране на отпадъци под формата на спортни занимания, организиране на собствен благотворителен маратон в училище и други.

В допълнение към всички инициативи, посветени на здравето и спорта, участниците в „Купата на героите“ ще получат шанса да подкрепят като доброволци и самия Kaufland София полумаратон 2022, за да преживеят от първо лице вълнението около това мащабно спортно събитие.

Проектът на Народно читалище „Тротоара 2020“, който организаторите на полумаратона също ще подкрепят, е тазгодишното издание на TRAP fest 2022 – „Приключението“. Фестивалът на активния начин на живот, музиката и изкуствата се случва на Лятната естрада в Борисовата градина и има за цел да ангажира младежката сила и енергия за придобиване на важни умения, свързани с мениджмънта и организацията на събития. Инициативата осигурява изява още и на прохождащи музиканти, танцьори и други участници, които правят първите си сериозни стъпки на сцената.  

За Kaufland София полумаратон:

Kaufland София полумаратон е едно от най-масовите спортни събития в столицата, което цели да насърчи активния и здравословен начин на живот. Той включва няколко дисциплини с различни дистанции и условия, сред които – класически полумаратон (21,1 км) и бягания на 10 и 5 км. За поредна година инициативата се реализира под наслов „0 пластмаса за еднократна употреба“, като част от 360-градусовата стратегия на Kaufland за ограничаване на пластмасата за еднократна употреба и цялостната политика на компанията за устойчиво развитие. В рамките на софийския полумаратон отново ще се проведе и инициативата RUN4EU", която дава възможност на учениците да се включат безплатно в редица лекоатлетически игри, отборни и индивидуални състезания.

Организатори: 

Kaufland София полумаратон и състезанието за ученици се организират от Спортен клуб „Бегач“, Kaufland България и Представителството на Европейската комисия в България в партньорство със Столична община, Бюрото за връзка на Европейския парламент в България и клуб „Приорити Спорт“.

За Спортен клуб „Бегач“:       Спортен клуб „Бегач“ е неправителствена организация в обществена полза, основана през февруари 2012 г. в София. Основната мисия на клуба е да подкрепя и развива бягането и кардио спортовете, както и масовата спортна култура. Всички събития, организирани от „Бегач“, са насочени към хора, които се стремят към здравословен и активен начин на живот. Годишно близо 6000 души участват в състезанията на “Бегач”. Клубът е член на Българската федерация по лека атлетика. Има 185 членове и 16 картотекирани състезатели. "Бегач" работи за популяризиране на любителския спорт и здравословния начин на живот и вярва, че бягането, благотворителността и бизнесът трябва да работят заедно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com