Бяла: Психично болен мъж разби урна и накъса бюлетини

6422
Бяла: Психично болен мъж разби урна и накъса бюлетини

59-годишен психично болен мъж от Бяла бе арестуван от полицията в избирателната секция във ВиК-Бяла, предаде БГНЕС.

Георги, който не е освидетелстван като душевно болен, е отишъл да упражни правото си на глас в референдума. След като е показал валидна лична карта и името му фигурирало в избирателните списъци, той влязъл в тъмната стаичка на даде своя вот. Мъжът пуснал плика с бюлетина си, след което изведнъж поведението му се променило. Той се нахвърлил върху урната, разкъсал печатите и я отворил, като извадил няколко бюлетини.

Докато членовете на комисията го укротят, Георги вече бил скъсал два от пликовете. Те били иззети от ръцете му, а извиканите полицаи го задържали. "Комисията е запазила частите от бюлетините и тъй като вотът вътре не е бил видян, той не е компрометиран. След като изброят останалите бюлетини, от комисията ще прибавят и резултата от двете скъсани", обясни председателят на РИК Иван Иванов. След инцидента урната е била запечатана наново и изборният процес е продължил нормално.

Към 17 часа избирателната активност в Русенска област е била около 19 %. По данни на Районната избирателна в Община Русе са гласували едва около 15 %. В град Русе бюлетина са пуснали 18,06 %, а в селищата от общината - 13,76 %. За останалите общини данните не бяха много по-оптимистични - за Борово активността бе 21 %, Сливо поле - 14,67 %, Ценово - 27,57%, Иваново -22,76 %, Две могили - 18,69 %, Ветово - 15,06 %, Бяла -15,25 %. Очакванията са активността да мине 20 %.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com