Божидар Божанов: Можем да очакваме следваща хакерска атака при решение за даване на оръжия на Украйна

3834
Божидар Божанов: Можем да очакваме следваща хакерска атака при решение за даване на оръжия на Украйна
Снимка: БГНЕС

Можем да разгледаме хакерската атака срещу сайтове на институции като тест, защото такива атаки не се правят в събота сутрин. Можем да очакваме следващата атака най-вероятно свързана с предстоящото решение за даване на оръжия на Украйна. Това каза в предаването „Лице в лице“ Божидар Божанов от „Демократична България“, бивш министър на електронното управление. Той увери, че институциите са подготвени.

По думите му атаки от типа отказ от услуга се стартират лесно, докато атаки от типа на НАП или „Български пощи“ отнемат повече време. "Никога няма 100% сигурност, но нивото продължава да се повишава и ще бъде доста трудно в бързи срокове да се реализират атаки", допълни той.

Хакерската атака срещу институциите ни идва от Русия, установиха от прокуратурата

Хакерската атака срещу сайта на Президентството и срещу други правителствени страници идва от Руската федерация. Нейният зародиш е в гр...

Прокуратурата: Ще искаме от Русия да ни предаде заподозрян за хакерската атака срещу държавни сайтове

На въпроса защо от ДБ не са отишли на срещата с БСП за обсъждане на антикризисните мерки, Божанов каза, че поканата е била с доста кратко предизвестие. „Смятаме, че те трябва да бъдат по-институционални. Преди да бъдем народни представители е малко предварително. Същата такава среща може да се проведе в четвъртък и ефектът ще бъде по-добър. Нека първо да видим как ще изглежда парламентът, като председател, зам.-председател, групи и т.н.“, отбеляза Божанов. Той съобщи, че негов фаворит за председател на Народното събрание е Никола Минчев, защото той се е справил доста добре в предишния парламент.

Божидар Божанов информира, че ДБ няма да участват в разговорите на контактната група „Плевнелиев-Паси“ и не си представят така воденето на преговори. „Те сами казват, че целта не е съставяне на правителство и в този смисъл не виждаме причина да участваме в такива срещи“, допълни бившият министър. Той напомни, че ДБ няма да подкрепят първия мандат на ГЕРБ. „Ние и предизборно, и сега сме декларирали, че с „Продължаваме промяната“ имаме добър диалог и бихме ги подкрепили за втория мандат. Какъв подход те ще изберат, кого да поканят, как да структурират тези преговори“, уточни Божанов.

Той допълни, че имат различия по икономическата политика, но те са преодолими. „Смятам, че можем да имаме конструктивен разговор с тях, с който да изработим такава програма в икономическата сфера“, каза Божанов. По отношение на правителство с третия мандат, той заяви, че шанс трябва да има, защото следващ парламент няма да даде повече шансове. „Политическите сили трябва да опитаме да направим това усилие за съставяне на правителство, но все пак нашите приоритети сме обещали на избирателите и няма да можем да ги предадем“, отбеляза Божанов.

Христо Иванов: ГЕРБ искат подкрепа, а не ни чуват и се правят на неразбрали

България не заслужава управление, което се основава на тежки безпринципни компромиси, заяви съпредседателят на “Демократична Бълг...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com