Бойко Станкушев: "Другата гледна точка" е срещу българския национален интерес (ВИДЕО)

3946
Бойко Станкушев: "Другата гледна точка" е срещу българския национален интерес (ВИДЕО)
Снимка: Видимо и невидимо

В днешното издание на "Видимо и невидимо: Освобождение" Цветан Томчев ни среща с емблематичния български телевизионен журналист Бойко Станкушев - бивш програмен директор на БНТ и член на управителния съвет на БНТ, директор на Антикорупционен фонд.

Бойко Станкушев е категоричен, че в българските медии няма място за фашистка пропаганда, пропаганда на разделението и омразата. „Във всички случаи става дума за опити и дори фактическо осъществяване на конституционни нарушения.“, защото хората разпространяващи това в медиите няма как да не знаят, че изборът на България да станем член на НАТО, Европейския съюз, цялата външна и отбранителна политика през последните 20 г. се основава на решения на Народното събрание, избрано от народа. „България е ориентирана в тази посока. Тя е подчинена на принципи, които не са просто измислени и сложени на масата насилствено пред българския народ. Това са принципи, които произлизат от идеите, идеологията, ценностите на най-големите хуманисти в човешката цивилизация. Това е един бавен процес, който е продължил векове. Наченките на тези ценности, които са изключително хуманни, тръгват още от древногръцките философи и римски мислители, дори бих допълнил от големи философи и мислители на Изтока и са стигнали към един определен етап, до една такава опаковка, която е създадена за да кореспондира с битието, с мечтите, с потребностите, с нагласите на съвременните хора в цялата човешка цивилизация. Въпросът е: цивилизационен избор или нецивилизационен избор.“ Още: Надежда Рангелова: Българското общество е готово да помага (ВИДЕО)

В България има категория хора, които по някакъв начин пренасят собствените си неудачи, недоволство и омраза от това, че не са успели, считайки че алтернативното решение, което може да донесе по-добър живот е дружбата с русия, с по-големия брат, понеже ние, ако сме с русия, тя нещо ще ни дава, ще ни закриля и т.н. „Доказателството за това, че те не се развиват е, че са технологично изостанали. От гледна точка на обеми потребление са страшно много изостанали, защото русия не е това, което показват те по техните телевизии – центъра на Санкт Петербург, на Москва и на още 3-4 града. Ужасно е в дълбоката руска провинция в момента - нямат пътна мрежа, нямат електроснабдяване, като падне тежката зима по шест месеца са изолирани от света, нямат здравеопазване, нямат нищо.“

Журналистът споделя, че не е имало период в съвременната история на България, когато руски олигарси да не са контролирали по-голямата част, а понякога се е стигало до тотален монопол на всички видове медии - телевизия, радио. „По този начин им гарантира едно владеене в много голяма степен, на общественото мнение. Къде се целят те? Целят се там, където са недостатъчно образовани, апатични, отчаяни, озлобени хора. И това работи.“

Въпреки че Етичният кодекс на българските медии съществува, има подмяна на принципите. „Големият проблем е, че даването на гледната точка на путин през митрофанова или през глашатаите на руските узурпатори, които разсипаха България 45 г. и продължават в известна степен, изобщо не е свещено право, защото ти не можеш да пропагандираш намерения и действия на хора, които вървят срещу българския национален интерес, на всички българи, не само на тези, които искат да са европейци, включително и на децата и на внуците на старите комунисти, на дъртите ченгета, на олигарсите. Те самите лишават от бъдеще собствените си поколения.“ Още: Николай Акимов: Темата за спасяването на българските евреи е и досега фалшифицирана (ВИДЕО)

Директорът на АКФ задава и други въпроси: къде са парите за Южен поток, чии интереси обслужва т.нар. Турски поток, къде „изтекоха“ 435 млн. лв. публични средства за удълбочаването на варненското пристанище.

Целият разговор на Цветан Томчев с Бойко Станкушев можете да гледате във видеото: 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Министерство алармира за опити да се опорочат изборите

Красимир Симеонов: Българската азбука е вълшебна, магическа, сакрална (ВИДЕО)

Старт на летния сезон за 2024 г. - не се очакват туристи от Русия, Украйна и Молдова

Ваня Григорова: Повсеместна е тревогата на хората от поскъпването на тока

В Европейския месец на многообразието Kaufland България получи наградата за Diversity & Inclusion

Кирил Петков и гардовете на НСО са разпитани за катастрофата със загинал човек

Времето утре - 18 май 2024 г.

БНБ пуска сребърна възпоменателна монета „100 години лека атлетика в България“ (СНИМКИ)

Над половината българи нито се интересуват от театър и кино, нито ходят в библиотеки

НСО призова да не се правят спекулации около катастрофата с Кирил Петков

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество