Борисов предложи удължаване на извънредната епидемична обстановка

5818
Борисов предложи удължаване на извънредната епидемична обстановка
Снимка: БГНЕС

Правителството предлага удължаване на срока на извънредното епидемично положение с 15 дни до 30 юни. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов преди редовното заседание на Министерския съвет.

Тя трябваше да изтече на 15 юни, но по-късно днес здравният министър Кирил Ананиев ще издаде нова заповед за продължаването заради новите големи огнища на коронавируса.

Заради дезинфектантите, много хора са с екземи, посочва експерт

Заради прекалената употреба на дезинфектантите много хора в момента са с контактен дерматит. Това разкри в сутрешния блок на bTV доц. М...

Ананиев ще даде разяснения какви ще са мерките, но като цяло мерките ще продължат да бъдат такива, каквито са в момента.

"Час и нещо умувахме. Повишението на заболелите от коронавирус считаме, че се дължи на Доспат, Сърница, село Ясенец. Овладяваме ги, без да затваряме градовете, без да създаваме паника и страх и да затваряме производствата. Така трябва да продължи: дисциплина, дистанция, дезинфекция.

Нищо положително не се е случило, нищо различно отпреди месец или два няма, пандемията се увеличава. Радостният факт е, че и излекуваните се увеличават в условията на почти нормален начин на живот на културата, икономиката, бизнеса и всички останали“, допълни той.

По думите му удължаването по никакъв начин не трябва да бъде приемано като застрашаващо или стресиращо. Театрите и кината ще могат да заработят от 15 юни на 50%.

"Старческите домове да се гледат най-внимателно, да се тестват хората, да се охраняват, като най-рискови", препоръча Борисов.

По-малко заразени с коронавирус на дневна база и болни учителки в детска градина в София, картината по света

Дневното ниво на открити с коронавирус случаи в България леко намаля – както като абсолютен брой, така и процентно, но нещата все...

На заседанието премиерът попита дали детските учителки от София, заразени с вируса, наистина са били в Сърница, а столичният кмет Йорданка Фандъкова информира, че те твърдят, че не са били.

Толкова усилия, толкова лаборанти, тестове, тези тестове пари струват. Надявам се да не са положителни, да няма проблем, коментира ядосано премиерът.

Относно публикувания днес разговор от обвиняемия бизнесмен Васил Божков, Борисов заяви, че не е възможно някой да е получавал SMS на кирилица от неговия телефон, защото такава няма.

Тези, които ме познават, знаят моето телефонче, то е 10-годишно и на него няма кирилица. Този модел няма кирилица. И ако някой в България каже, че е получил есемес от мен... просто аз друг телефон никога не съм пипал освен този.

И той стои при охраната, между другото. Единствен - на други не мога да работя. Както една кака навремето беше казала, че по Вайбър съм я набрал. Аз тогава не знаех и какво е Вайбър, а моят телефон няма такива функции, посочи Борисов.

На моето 10-годишно телефонче няма кирилица

Тези, които ме познават, знаят моето телефонче, то е 10-годишно и на него няма кирилица. Този модел няма кирилица. И ако някой в Българ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com