Братята, обвинени за убийството на Тодор, без забрана за напускане на страната

10876
Братята, обвинени за убийството на Тодор, без забрана за напускане на страната
Снимка: Нова телевизия

Двамата братя, задържани за смъртта на 18-годишния Тодор във Враца, нямат забрана да напускат страната. Това заяви говорителят на Окръжния съд във Враца Снежана Наумова.

Вчера Десислав и Иван Дамянови бяха освободени под домашен арест. Те са обвинени за умишлено убийство по хулигански подбуди, като тези обвинения могат да претърпят промени спрямо резултатите от аутопсията и експертизите.

Приятелката на Тодор написа прочувствено писмо

Нелепият случай, за който цяла България говори, няма да бъде забравен и винаги ще говорим за момчето, което изгуби живота си напразно. ...

След 2 аутопсии в заключенията на медиците липсва причината, довела до смъртта на ученика. Експертите пишат, че нанесените му над 20 удара са му причинили болка и страдание, но не са довели до фаталния край.

Една от възможните причини за смъртта на момчето може да са сърдечни проблеми, но родителите на Тодор са категорични, че той не е имал подобни проблеми, предаде Нова тв.

Тодор издъхна в болницата във вторник след побой на централна улица във Враца заради направена забележка. Първоначално биячите му бяха привлечени като обвиняеми за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на нанесена лека телесна повреда.

Това провокира остро обществено недоволство. Обвинител номер едно Сотир Цацаров прати прокурори от Върховната касационна прокуратура. Наблюдаващият прокурор повдигна нови обвинение за умишлено убийство по хулигански подбуди.

Братът на Тодор: И аз нося бокс в себе си

Братът на Тодор Йорданов, който почина след сбиване във Враца, призна, че също носи бокс в себе си, за да го ползва при самозащита. &b...

Снощи съдът пусна двамата братя под домашен арест. Близки и приятели на Тодор, следящи гледането на мярката за неотклонение и решението на съда, бяха възмутени от него. Заплашиха, че ще се вдигнат на бунт и ще се саморазправят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com