Британските медии посрещнаха първите българи и румънци в Лондон

27548
Британските медии посрещнаха първите българи и румънци в Лондон
Снимка: Getty Images/Guliver

Британски медии шумно посрещнаха първите българи и румънци, пристигащи от началото на 2014 година на Острова. Оказа, се че през първия ден на Новата година няма особен наплив на имигранти, които търсят по-добър живот във Великобритания, предаде Стандарт нюз.

Първият самолет, който кацна на летище Лутън, бе от румънския град Търгу Муреш, съобщава "Дарик". По-голяма част от пристигащите румънци обаче отдавна живеят и работят на Острова. Самолетът бе посрещнат от председателя на комисията за контрол на миграцията към вътрешното министерство.

Опасността от българите е силно преувеличена

От 1 януари българи и румънци могат свободно да си търсят работа и да се заселват в страни от ЕС. Какви са шансовете и последиците от ...

„Отивам да работя. От утре започвам работа на автомивка. Това не е кой знае каква работа, но идвам от мизерията да направя нещо повече тук и съм много развълнуван. Не знам обаче дали това е най-правилният избор, който правя през тази година", обясни Виктор Спиресау, който е работник от Румъния.

"Полупразни самолети пристигаха вчера (1 януари) във Великобритания и нямаше никаква инвазия от румънци, около която се вдигаше такъв шум", написа британският вестник "Мирър".

От "Гардиън" пък посочиха, че истерията около наплива на имигранти от България и Румъния е била политически мотивирана.

"Отпадането на ограниченията за работа във Великобритания от 1 януари е полезно както за нас, така и за британците". Това каза PR-експертът Максим Бехар в студиото на Тв 7.

Летищата спокойни, българите не се втурнаха да емигрират

И днес имаше свободни места в самолетите, които излитаха за Лондон. Опасенията на медии и политици във Великобритания, че българите...

"Цялата пушилка, която се вдигна покрай отварянето на трудовия пазар за българи и румънци, е продукт на вътрешнополитически борби на Острова", каза още експертът. И уточни, че българите, които са искали да работят във Великобритания, отдавна са го направили. Той бе категоричен, че дори и да има наплив на българи на Острова, това ще спомогне за британската икономика.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com