bTV все пак пусна "Шоуто на Слави"

8178
bTV все пак пусна "Шоуто на Слави"

След скандалите от последното денонощие, bTV все пак реши да излъчи актуалното за 28 март предаване на "Шоуто на Слави".

Телевизионният водещ започна с обяснение на това какво се е случило вчера и защо предването му е било спряно от ефир.

"Във вчерашното предаване аз прочетох писмото си към управляващите във връзка с референдума, пуснахме химна и реклами, а след това имаше актьорска вечер. Записът завърши към 21:45 ч. Към 22:00 ч. получих писмо, с което моите партньори от bTv ме уведомиха, че или трябва да махна частта с писмото, или цялото предване ще бъде спряно", каза Трифонов.

"Отказах. Според мен случилото се след това може да бъде определено с една дума - цензура", допълни той.

"Това е прецедент от 17 години, откакто работя с bTV. За това време се изредиха различни собственици, имаме около 3360 предавания. Проблемът не е, че е спряно предаването, а че такова нещо изобщо продължава да се случва 20 години след Жан Виденов и Иван Костов, сега, когато България е член на ЕС и НАТО", заяви още Дългия.

По думите му той спазва всички правила за ток шоу.

Останалата част от предването беше посветена на темата за свободата на словото.

Граждани протестираха в подкрепа на "Шоуто на Слави"

„Протестираме срещу цензурата, наложена на „Шоуто на Слави“.“ Това заявиха тази вечер граждани, дошли пред сгра...

"Имам честта да работя с хора, с които гледаме в една посока. България е на 113-о място по свобода на словото в света и на последно място в ЕС", каза Трифонов.

Сценаристът Иво Сиромахов "сбърка" България със Северна Корея и добави: "Преди месеци всички бяхме "Шарли Ебдо", защитихме и колегите от "Прас Прес" и това е естественото поведение на всеки, който смята, че демокрацията е нещо добро."

"Ако някой каже, че в медиите е добре да има свобода на словото, то трябва някой друг да каже, че не е добре да има свобода на словото. Днес ще дам отговор на един прекрасен човек, Валери Симеонов. "Г-н Симеонов, чудесно е, че делите избирателите си на умни и тъпи, чудесно е, че вие изобщо не сте продажник, вие не сте такъв човек, г-н Симеонов, затова ви обичам"." Думите на Сиромахов бяха в отговор на казаното от лидерът на НФСБ по-рано в предаването "Лице в лице", когато той коментира референдума, иницииран от Слави Трифонов.

"Ние сме граждани, защото участваме в обществения процес. Няма разлика между референдум, който е гражданска инициатива, или събиране на пари за операция на някое дете. Проблемът е в главите и в автоцензурата на хората. Медията bTV е достатъчно силна", каза от своя страна Тошко Йорданов.

Според Драгомир Петров "хората в България много често викат свобода на това, което се нарича свободия. Сега ни обвиняват нас в това, което в главите им има свободия. На мен не ми е все тая. За свободата целя да не се маха с ръка. Това, което сме изградили през последните 17 години, се нарича доверие.

Трифонов за референдума: Ще направя концерт и каквото друго трябва

Ако е необходимо концерт, ако е необходимо каквото трябва. Така водещият на "Шоуто на Слави" Слави Трифонов отговори на въпрос нa Actua...

Иван Кулеков добави: "Аз мисля, подобно на Сиромахов, че вие изразявате едно напълно едностранно мнение, относно свободата, което се припокрива с казаното от лудия рицар Дон Кихот. Другото мнение за свободата принадлежи на Оруел и е написано с главния букви в книгата му със златни букви: "Свободата е робство, невежеството е сила" Ние сме свободни и ще бъдем свободни, защото робът възпроизвежда робството, а свободният човек - свободата."

"bTV не е Слави Трифонов, bTV, това са зрителите на bTV. Това е най-голямата инвестиция, която беше направена преди 17 години с нашо участие. bTV не е абревиатура от три букви. bTV това са нейните зрители", каза Трифонов. И завърши предването с думите: Уважаеми зрители, възможно е да се видим и утре.

Припомняме, че bTV спря вчерашното предване на Трифонов с аргумента, че той използва ефира за лична политическа кампания.

Тази вечер комисия от телевизията е изгледала предварително записа на днешното шоу и е дала разрешение да бъде излъчено. Водещият беше заплашил, че в противен случай може да прекрати договора си с медията.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Добри новини за храните на борсите

Натоварен трафик по границите с Румъния

Кой става ротационен председател на СЕМ за 6 месеца

Кой има имен ден днес, 28 април, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 28 април (неделя)

Най-важното за деня, 27 април

България: Още са с млечните зъби, но вече са се напивали

Каракачанов: Държавата трябва да се погрижи за земеделските стопани и да изгради ефективна защита от градушките

Коментар №3 на седмицата: А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Коментар №2 на седмицата: След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Добри новини за храните на борсите
Добри новини за храните на борсите

И през тази седмица има спад в цените на основни хранителни стоки и на плодовете и зеленчуците на борсите в страната, показват данните в седмичния...