Бургаската корабостроителница фалира

43675
Бургаската корабостроителница фалира
Снимка: БГНЕС

Някогашният мастодонт в тежката промишленост "Бургаски корабостроителници" фалира и спря производство. Всички работници и служители в завода са били уволнени в един и същи ден, предаде Стандарт нюз.

Близо 150 души са получили заповеди за съкращение на 6 декември. От тогава заводът не работи. На работа са само двама охранители от външна частна фирма, която има договор да пази базата.

Анонимен сигнал за бомба затвори Руската гимназия в Бургас

Анонимно телефонно обаждане за поставено взривно устройство затвори Руската гимназия в Бургас, съобщиха от МВР-Бургас. Учениците и учи...

Според работниците уволненията са незаконни, тъй като местната инспекция по труда не е била информирана, както изисква законът при масово съкращаване на щата. Работниците твърдят още, че заповедите им за освобождаване са били връчени пред 20-30 въоръжени гардове. "Сигурно ги бяха повикали тези охранители за респект. За всеки случай, ако някой откаже да си подпише заповедта", разказаха работници.

Изхвърлените на улицата твърдят, че не знаят кой е собственикът на завода. На 21 ноември в корабостроителницата е назначено ново ръководство, а старите шефове бързо са били освободени. Работниците се срещнаха с областния управител Павел Маринов и с омбудсмана на Бургас Цаню Атанасов и поискаха съдействие, за да бъдат извадени на светло собствениците на "Бургаски корабостроителници". Оказа се, че нито в областна управа, нито в инспекцията по труда има някаква информация за смяна на собствеността.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com